dinsdag 19 april 2022
Steljekandidaatvoorderaadvanhetgo Rh2

Verkiezing Raad van het GO!

Stel je kandidaat voor de Raad van het GO! en bepaal de volgende 4 jaar mee de koers van het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap. 

Wie zoeken we?

Gemotiveerde en geëngageerde bestuurders, mensen die zich vanuit hun eigen expertise willen inzetten om ons pedagogisch project (PPGO!) waar te maken op al onze scholen. Gelijke kansen, kwaliteit voor élke lerende en gepersonaliseerd samen leren staan centraal in onze futureproof visie. Wil jij de strategische visie van het net meebepalen, de kwaliteit bewaken en de belangen van het net verdedigen? Wil je je mee inzetten om gelijke onderwijskansen voor alle leerlingen waar te maken? Draag je waarden als respect, openheid,… hoog in het vaandel? Aarzel niet langer en stel je kandidaat om toe te treden tot de Raad van het GO!.

Iedereen komt in aanmerking! We zoeken kandidaten met verschillende achtergronden  die complementair zijn, met elkaar kunnen samenwerken en mee richting kunnen geven aan ons unieke pedagogisch project.

Werk je in het bedrijfsleven en denk je vanuit die ervaring graag mee over de invulling van duaal leren? Of heb je al bestuurservaring in een vzw of andere organisatie, en zet je die graag in om ook het GO! sterker op de kaart te zetten? Dan heb je het ideale profiel om raadslid te worden. Verfrissende ideeën uit verschillende sectoren zijn meer dan welkom!

Hoe ziet de Raad van het GO! eruit?

De Raad van het GO! telt vijftien leden. Vijf leden worden rechtstreeks verkozen door de ouders en de gecoöpteerden uit de schoolraden, vijf leden worden rechtstreeks verkozen door de personeelsleden en de directeur uit de schoolraden en vijf leden worden aangeduid uit hogescholen en universiteiten.

Wie komt in aanmerking?

Iedereen die enthousiast, gemotiveerd is en een hart voor het GO! heeft. De enige voorwaarde is dat je meerderjarig bent en geen onverenigbare functie uitoefent.

Wat is de timing?

De nieuwe Raad van het GO! start op 1 januari 2023. De mandaatperiode loopt tot en met 31 december 2026.

Hoe stel je je kandidaat?

Vul het kandideringsformulier in en bezorg het ten laatste op 1 juni 2022 samen met je motivatie aan de voorzitter van het kiesbureau.

Meer weten?

Contacteer verkiezingraad@g-o.be of lees hier meer.

.

GO! nieuwsbrief