vrijdag 10 november 2023
Geert En Sylvia En Disneyknuffels 2 Rh

'Verwondering' brengt 5000 euro op

GO! scholengroep 5 (Mechelen, Keerbergen en Heist-op-den-Berg) organiseerde vrijdag 3 november ‘Verwondering’, een muzikaal optreden van algemeen directeur Geert Van Hoof en zijn compagnon Luc Ceulemans ten voordele van de vzw Kom op tegen Kanker en Sylvia, een collega uit de scholengroep die terminaal ziek is. Er werd 5000 euro ingezameld.


Het optreden van algemeen directeur Geert Van Hoof was een gigantisch succes. De uitverkochte zaal was laaiend enthousiast. Verwondering was het thema van de liedjes die Geert bracht. Maar verwondering was er ook bij Sylvia en haar familie over de inspanningen die haar collega’s leverden om zoveel mogelijk geld in te zamelen. De collega’s waren op hun beurt dan weer verwonderd dat hun baas potverdorie in zijn eentje een avond bleek te kunnen vullen met een weergaloze voorstelling vol muziek en verhalen. Verwondering alom dus! De avond bracht 5000 euro op en de liedjes zijn eerstdaags te beluisteren op YouTube.

GO! scholengroep 5 telt 38 onderwijsinstellingen in de regio Mechelen, Keerbergen en Heist-op-den Berg. De algemeen directeur van de scholengroep, Geert Van Hoof, nam afgelopen vrijdag zijn gitaar ter hand om met zijn optreden geld in te zamelen voor een collega die terminaal ziek is en nog één wens heeft: met alle kinderen en kleinkinderen naar Disneyland Parijs. De collega’s verkochten entree- en steunkaarten, zelfgemaakte snoepzakjes en drank na het optreden. Alles bij elkaar zamelden ze 5001,43 euro in. 3000 euro gaat naar collega Sylvia en 2000 euro naar de vzw Kom op tegen Kanker.

“Het bericht dat onze gewaardeerde collega terminaal ziek is, zorgde voor heel wat ongeloof en verdriet in onze scholen. Sylvia is immers als regiomanager van onze eigen scholenschoonmaakservice overal gekend. Toen we vernamen dat ze heel graag met haar kinderen en kleinkinderen nog naar Disneyland Parijs zou willen gaan, ontstond het idee om mijn getokkel op gitaar, initieel bedoeld voor vrienden en familie, open te trekken naar een groter publiek”, zegt Geert Van Hoof.

Verwondering, zo heette het optreden dat Geert in Putte bracht. Hij werd bijgestaan door Luc Ceulemans op accordeon en andere instrumenten. Zijn zelfgeschreven liedjes zaten vol mijmeringen en demonen over ouder worden, de hedendaagse maatschappij en de liefde. Als pedagoog in hart en ziel, die met verwondering naar de dingen om zich heen kijkt, probeerde Geert met de nodige relativering en kwinkslagen het publiek iets bij te brengen. Dat lukte. Het publiek was duidelijk gecharmeerd en Sylvia is een stapje dichter bij de vervulling van haar laatste wens.

 

.

GO! nieuwsbrief