woensdag 14 december 2022
Vanwege Brandgevaar Moest Iedereen Wel Voor Het Zingen De Kerk Uit Rh

Vlammen dat is zingen, inleven, stappen, verzorgen en speelgoed delen

Het GO! vlamt dit jaar mee tegen kansarmoede. Iets waar we in het GO! en vanuit ons pedagogisch project volledig achter staan. Want elke dag proberen onze schoolteams ervoor te zorgen dat elke leerling alle kansen krijgt om zich maximaal te kunnen ontwikkelen. Laat je inspireren door enkele hartverwarmende acties van onze GO! scholen ten voordele van De Warmste Week.

“Nog te veel kinderen groeien op in kansarmoede, onze scholen worden hier dus vaak mee geconfronteerd, denk maar aan de lege brooddozen of onbetaalde schoolfacturen”, zegt Koen Pelleriaux, afgevaardigd bestuurder van het GO!. “Bij het GO! zetten we in op kwaliteit voor iedereen. We willen al onze leerlingen de vaardigheden bijbrengen om later sterk in het leven te staan. Het maakt me dan ook trots dat onze collega’s, onze leerlingen en ook partners meehelpen om, beetje bij beetje, kansarmoede terug te dringen of minstens op de agenda te plaatsen.” 

Het warmste koor met GO! Kunstacademie Evergem 

GO! kunstacademie Evergem bundelde samen met het volwassenenkoor Karibu de krachten om een vredesconcert ten voordele van de Warmste Week te organiseren. De Sint-Bavokerk werd afgelopen weekend gevuld met zang. De opbrengst van de muzikale avond was een mooi bedrag van 1050 euro.  

Inlevingsweek rond kansarmoede in GO! Leefschool Het Biezebos 

GO! leefschool het Biezebos in Waregem vond het belangrijk dat hun leerlingen goed begrepen wat kansarmoede precies is. Daarom organiseerde de school voor de Warmste Week een inlevingsweek. Tijdens deze interessante week kregen de leerlingen informatie over kansarmoede en staken ze ook zelf de handen uit de mouwen. Ze kregen lessen over huisvesting van een medewerker van het OCMW en kwamen meer te weten over (kans)armoede door een getuigenis van een medewerker van Straathoekwerk. Daarnaast mochten de leerlingen leuke kerstversiering maken die nadien op het slotevent verkocht werd. Hun leerrijke actie bracht maar liefst 1000 euro op voor de Warmste Week.  

Kinderen In Een Klas Rh

Leerlingen Ensorinstituut brengen hun opleiding in de praktijk voor het goede doel  

De leerlingen van de afdelingen Haarzorg en Schoonheidsverzorging van GO! Ensorinsitituut in Oostende hebben op 30 november een actie georganiseerd voor de Warmste Week. Voor de actie hebben ze de vaardigheden die ze op school hebben geleerd kunnen inzetten. Je kon bij hen terecht voor een nieuw kapsel of voor voet-, gelaats- en handverzorging. De actie bracht 750 euro en veel gelukkige klanten op. 

Leerlingen GO! Busleyden atheneum wandelen 10 km   

De leerlingen uit de eerste graad van het GO! Busleyden atheneum in Mechelen hebben maar liefst 10 kilometer gestapt voor de Warmste Week. Bijna 900 leerlingen engageerden zich om te stappen tegen kansarmoede. De leerlingen konden zich laten sponsoren door vrienden en familie: per afgelegde kilometer konden ze een bedrag geven. De opbrengst van hun activiteit gaat deels naar de Warmste Week en deels naar de financiële ondersteuning van kansarme leerlingen op hun eigen school.  

Leerlingen Op Wandel Onder Een Brug

GO! basisschool Atheneum Keerbergen verzamelt speelgoed voor minderbedeelde kinderen

Leerlingen van GO! basisschool Atheneum Keerbergen hebben speelgoed ingezameld voor de organisatie Hart Voor Jou. “Het initiatief tot de inzamelactie van tweedehands speelgoed kwam van de leerlingenraad”, vertelt directeur Tom Verheyen. “Met succes. Er kwam tijdens onze Kerstmarkt van afgelopen vrijdag heel veel speelgoed binnen. Eerstdaags vertrekt dat mooi ingepakt naar kansarme en minderbedeelde kinderen.”

Als UNESCO-school werkt GO! basisschool Atheneum Keerbergen dit jaar rond duurzame ontwikkelingsdoelstelling nummer 10: ongelijkheid verminderen.

Samen met de organisatie Hart Voor Jou startte de leerlingenraad een inzamelactie van tweedehands speelgoed. Er kwam een berg speelgoed binnen.

“Met een volle bestelwagen reden we naar het depot van Beaulogistics in Keerbergen. Daar sorteerden we al het speelgoed per leeftijd. We pakten alles mooi in als echte cadeautjes. De komende weken zullen al deze pakjes uitgedeeld worden in Vlaamse weeshuizen en opvanggezinnen zoals De Kleine Vos, De Vlieger, De Leeuwenwelp, Poverello en CAW.

De solidariteitsactie van de school stopt hiermee echter niet. De school blijft het hele schooljaar inzetten op SDG10: ongelijkheid verminderen. “Ons warm hart klopt voor iedereen het hele jaar door!”

Depot Vol Cadeaus Voor Minderbedeelde Kinderen Rh

.

GO! nieuwsbrief