maandag 30 november 2020
Buurtbewoners Leefschool Droomschip Lezen Voor Aan Leerlingen 1B

Voorlezen: ook op afstand van belang

Goed kunnen lezen is en blijft erg belangrijk, ook in de wereld van vandaag. Dat leer je door veel en óver veel te lezen. En dat ga je misschien pas doen als je het ook gráág doet. Een sterke voorleescultuur is een eerste stap in die richting. Klas 1 & 2 van GO! leefschool Het Droomschip in Eeklo gingen dit jaar zelf op bezoek bij voorlezers in de buurt. En onze afgevaardigd bestuurder Raymonda Verdyck stond erop om even tijd te maken voor een uurtje voorlezen aan de kleuters van GO! basisschool De Driesprong en wijkschool De Rakkertjes in Maldegem.

‘Lezers maak je samen’ was de boodschap van de Voorleesweek 2020. Ouders hebben een grote impact op de leesopvoeding van hun kinderen. Het loont om ouders te betrekken bij voorlezen op school! Iedereen Leest geeft hierover alvast enkele tips.

Dit jaar konden er spijtig genoeg geen bezoekjes gebracht worden aan de ouderwerkingen en scholen die deelnamen aan De Grote Voorleesdag voor ouders, maar ook dit jaar werd er weer op heel veel plaatsen voorgelezen. Digitaal of vanop een veilige afstand, voorlezen door (groot)ouders is en blijft genieten. De kaart toont waar GO! ouders en de andere ouderwerkingen en scholen op Voorleesdag alles uit de (boeken)kast haalden.

Op bezoek bij voorlezers uit de buurt

Vorige jaren werden de buurtbewoners rond GO! leefschool Het Droomschip in Eeklo uitgenodigd om te komen voorlezen voor de kinderen. Dit jaar hebben ze er de rollen omgedraaid.

Het idee om dit jaar de lokale voorlezers zelf te gaan opzoeken viel meteen in de smaak bij de kinderen van het 1e en 2e leerjaar. Natuurlijk dienden ook ter plekke de afstandsregels gerespecteerd te worden. En de meeste buren hadden geen enkel probleem om het voorlezen ook in de buitenlucht best gezellig te maken.

De aparte situatie dezer dagen die veel mensen in een ongewild isolement brengt, zorgde ervoor dat de buurtbewoners met nog meer enthousiasme dan gewoonlijk in hun rol opgingen.

Een voorlezer op groot scherm

Ook onze afgevaardigd bestuurder Raymonda Verdyck stond er dit jaar weer op om even tijd te maken voor een voorleesuurtje en dook in een boek ... én als voorlezer op voor de kleuters van GO! basisschool De Driesprong en wijkschool De Rakkertjes in Maldegem. Online en toch mét boek, het beste van twee werelden.

Raymonda Leest Op Afstand Voor Aan De Kleuters Van GO Basisschool De Driesprong In Maldegem