vrijdag 24 maart 2023
Atheneum Dendermonde Naar Waterloo

Water? L’eau!

Frans oefenen, eropuit trekken en vrienden maken voor het leven. Dat is wat de zesdejaars richting Talen van het GO! atheneum in Dendermonde half maart mochten doen. Met financiële steun van het Prins Filipfonds konden ze gratis gaan verbroederen met hun leeftijdsgenoten van het Athenée de Waterloo. Inclusief bezoek aan de leeuw boven op de heuvel.


Na heel wat geduld oefenen en het uitwisselen van e-mails, powerpoints, filmpjes en zelfs een online-ontmoeting, was het eindelijk zover: de zesdejaars talen van het GO! atheneum Dendermonde ontmoetten hun vrienden van het Athenée de Waterloo. Op 16 maart gingen ze namelijk samen met de leerkrachten Frans naar Waterloo.

Praten & parler

Deze schooluitstap over de taalgrens draait om conversatie. Om het ijs (opnieuw) te breken en de dag aangenaam te beginnen, ontvingen de leerlingen van het Athenée de Waterloo hun Vlaamse correspondenten met een lekker ontbijt. Petit déjeuner, grand geste. Daarna mocht een bezoek aan de wereldberoemde leeuw niet ontbreken. De uitleg over het beeld en de geschiedenis errond kregen de leerlingen uiteraard in het Frans.

Spelen, spreken, speurneuzen

Na een lekker middagmaal was er tijd voor spelletjes en communicatieve activiteiten die de leerlingen van het Athenée zelf in elkaar hadden gestoken. Dominique Louagie, de organiserende leerkracht Frans is tevreden: “De leerlingen keken ernaar uit hun correspondenten in het echt te ontmoeten! De spelletjes kwamen de communicatie in het Frans helemaal ten goede. En ze hebben zich echt geamuseerd. Ook de rondleiding in de school was een schot in de roos. Hier werden vriendschappen gesmeed.”

Scholen Switch

Een schooluitstap is sowieso een kans om op een andere en soms intensere manier dan in een klas nieuwe dingen te doen en te leren. Maar die kosten natuurlijk geld en dat remt soms initiatieven af.  Dankzij de subsidie van het Prins Filipfonds, beheerd door de Koning Boudewijnstichting in het kader van het programma Scholen Switch, was deze taaltrip voor de leerlingen volledig gratis.

.

GO! nieuwsbrief