donderdag 28 oktober 2021
Youca2021c

YOUCA Action Day: het atheneum deed weer mee!

Het GO! atheneum Dendermonde draagt maatschappelijk engagement hoog in het vaandel en voegt dan ook graag de daad bij het woord. Ook dit schooljaar reageerden ze er op de oproep van YOUCA vzw met deelname aan de YOUCA Action Day op 21 oktober. Dit keer waren de vierdejaars aan zet.

Youca Action Day

Wat is de YOUCA Action Day? Op donderdag 21 oktober gaan meer dan 15 000 jongeren uit Vlaanderen en Brussel één dag aan de slag bij een bedrijf, particulier, organisatie of (lokale) handelaar naar keuze. De werkgever betaalt per werkende leerling €55. Dit geld gaat naar jongerenprojecten in de Filipijnen, Brazilië en België. De campagnepartner voor deze editie is KIYO, een organisatie die ijvert voor gelijke kansen en de strijd tegen discriminatie aangaat.

Leren solliciteren

Waarom is deelnemen waardevol? Dankzij deze unieke leerervaring krijgen de leerlingen de kans om al eens te solliciteren. Zo gaan ze de sollicitatiebrief uit de lessen Nederlands ook écht gebruiken. Ze ontmoeten bovendien werkgevers en proeven voor één dag van het echte werkleven. Ksan Maes, leerkracht Nederlands aan het GO! atheneum Dendermonde, vertelt: “Ik ben blij dat we dit jaar weer konden meedoen aan YOUCA Action Day. De leerlingen waren heel gemotiveerd omdat ze zelf mochten solliciteren, via de jobbank of door gebruik te maken van hun eigen netwerk. Met zo’n project slaat de school een brug tussen de klas en de maatschappij”. En intussen steunen ze dus ook projecten die de ontwikkeling van andere jongeren ten goede komen.

quote icoon

Met zo’n project slaat de school een brug tussen de klas en de maatschappij

— Ksan Maes, leerkracht Nederlands GO! atheneum Dendermonde

.

GO! nieuwsbrief