dinsdag 23 januari 2024
Etwinningawards 2

'Fairy Tales' van De Driesprong wint eTwinng Award

GO! basisschool De Driesprong uit Maldegem heeft zopas de eTwinning Award 2023 gewonnen voor hun project ‘Fairy Tales’. De jaarlijkse eTwinning Awards erkennen de meest originele didactische en vernieuwende projecten die scholen, leerkrachten en leerlingen uit heel Europa met elkaar verbinden.

Een sprookje dat waar wordt

De leerkrachten en leerlingen van GO! De Driesprong in Maldegem werden beloond voor hun uitzonderlijke inzet en engagement in het project, waarbij ze creativiteit en innovatie centraal stelden. Het project ‘Fairy Tales’ heeft niet alleen geleid tot de erkenning van de school als een boegbeeld en inspiratiebron voor andere scholen en projecten, maar heeft ook de eTwinning award gewonnen.

"Het project Fairy Tales betrekt onze leerlingen op een unieke manier bij klas- en grensdoorbrekend onderwijs," geeft Evy Sierens, Erasmuscoördinator van de school, aan. "Dat ons werk werd bekroond maakt me ontzettend blij en trots."

De jury wees ditproject aan als winnaar op basis van volgende aspecten:

  • Het gebruik van Twinspace/padlet als een effectieve aanvulling bij het Erasmusproject, waarbij zowel online als tijdens live Erasmusmomenten goed gecommuniceerd kon worden.
  • De doordachte voorbereiding en opvolging van activiteiten door de leerkrachten, evenals het gebruik van diverse creatieve IT-tools om moderne sprookjes te herschrijven en presenteren.
  • De multidisciplinaire aanpak waarbij een duidelijke link werd gelegd tussen het project en onderwijsdoelstellingen voor de vakken taal en muziek.
  • De welomschreven strategie van disseminatie die ervoor zorgde dat het project echt leefde op school en de gehele schoolgemeenschap betrok bij het verloop van het project.  

Uit het juryverslag

Wij hebben beslist om het project Fairy Tales de eTwinning Jaarthema “Innovatie en Educatie” Award te geven omdat jullie vooral op creativiteit hebben ingezet. Innovatie hoeft niet synoniem te staan voor hoogtechnologische onderwijspraktijken. Door leerlingen verschillende activiteiten aan te bieden om hun gezamenlijke versie van een hedendaags sprookje te produceren, is creativiteit in dit project dé doorslaggevende innovatieve factor geweest om deze Award uit te reiken. 

Een dikke proficiat aan het hele team van De Driesprong!

Lees ook Met Erasmus naar IJsland

Etwinningawards 3

.

GO! nieuwsbrief