donderdag 21 december 2017

GO! for Life 2017 brengt 89.153,53 euro op

GO! for Life, de overkoepelende actie van het GO! voor de Warmste Week van Studio Brussel heeft 89.153,53 euro opgebracht voor 81 goede doelen. Dat heeft afgevaardigd bestuurder Raymonda Verdyck vandaag bekend gemaakt in domein Puyenbroeck in Wachtebeke. 23.571,66 euro gaat naar Theater Stap, een professioneel theatergezelschap dat mensen met een mentale beperking de kans geeft hun acteertalent te ontwikkelen.

2017-12-21 - 10u56 -858814.jpg

De achtste editie van GO! for Life was opnieuw een succes. Door met veel enthousiasme mutsen en knuffelhondjes te verkopen en andere originele acties te verzinnen, hebben de leerlingen, leerkrachten en directeurs van 149 verschillende GO! scholen samen hun beste beentje voor gezet voor het goede doel.

Over heel Vlaanderen werden honderden acties georganiseerd voor 81 verschillende doelen, wat een totaalbedrag van 89.153,53 euro heeft opgeleverd. Elk jaar kiest het GO! één vzw die extra aandacht verdient. Dit jaar was dat Theater Stap. Dit professioneel theatergezelschap voor mensen met een mentale beperking is een mooi voorbeeld van de inclusie waar het GO! naar streeft. Van het totale bedrag gaat 23.571,66 euro naar Theater Stap.

‘’Theater Stap vzw is een mooi voorbeeld van hoe mensen met een beperking de kans krijgen om hun talenten te ontplooien”, zegt Raymonda Verdyck, afgevaardigd bestuurder van het GO!. ‘’Ook wij willen met onze scholen mee bouwen aan een inclusieve samenleving en leerlingen leren samenleven. We willen uitgaan van mogelijkheden en talenten en niet van een beperking of leerstoornis.’’

Theater Stap is blij dat het GO! hen een extra duwtje in de rug geeft. ‘’We willen jongeren uitnodigen en aanmoedigen om met een onbevangen blik naar hun omgeving te kijken. Buiten de lijntjes kleuren mag bij Theater Stap en raar en ongewoon is dikwijls interessant of bruikbaar,’’ zegt Ingrid Van Den Bergh, coördinator van Theater Stap. ‘’Het is fijn om dit inzicht te delen met jonge mensen en ons gedragen te voelen door hun enthousiasme en engagement.’’

2017-12-21 - 10u52 -858773.jpg

Persverantwoordelijke

David En Nathalie 00

Nathalie Jennes & David Janssens

02 790 95 35

persdienst@g-o.be

Inclusie

kinderopvang.jpg
  • Het is de maatschappelijke opdracht van onderwijs om elk kind een optimale ontwikkeling te bieden in functie van maximale maatschappelijke participatie.

  • ‘Niet meer denken: wat is er met deze leerling aan de hand, maar denken: wat heeft deze leerling nodig?’.

  • Inclusief onderwijs is geen doel op zich, het is een middel om te komen tot een inclusieve samenleving.

  • Een strikt onderscheid tussen gewoon en buitengewoon onderwijs is een hindernis om inclusief onderwijs te realiseren.

Lees meer over Inclusie