maandag 05 december 2016

Music for Life: GO! scholen aan de slag voor Mobile School vzw

Onder het motto GO! for Life doen de scholen van het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap ook dit jaar mee aan de benefietactie Music for Life. Door het verkopen van knuffeltjes en mutsen willen de leerlingen geld inzamelen voor Mobile School vzw, een Belgische organisatie die zich wereldwijd inzet voor straatkinderen. Een mooie manier om het PPGO! en samen leren samenleven in de praktijk te brengen.

Met GO! for Life, de overkoepelende actie van het GO! voor Music for Life, zet het GO! zich ook dit jaar in voor het goede doel. Net zoals de afgelopen jaren kan deze actie rekenen op het enthousiasme van directeurs, leerkrachten, leerlingen en hun ouders. Samen proberen ze zoveel mogelijk knuffeltjes en mutsen te verkopen voor Mobile School vzw. Zij ontwikkelen mobiele schoolkarretjes en verzorgen de opleiding van plaatselijke straathoekwerkers.

“Onze leerlingen vergeten soms wat een cadeau de leerplicht is,” zegt afgevaardigd bestuurder Raymonda Verdyck. “Daarom hebben we medewerkers van Mobile School uitgenodigd in onze scholen. Zij brengen de verhalen van straatkinderen tot bij de leerlingen en laten hen in een workshop de mobiele school uitproberen. Op deze manier leeft GO! for Life nog meer bij onze leerlingen en leerkrachten, en begrijpen zij beter waarom wij dit initiatief gekozen hebben.”

quote icoon

Onze leerlingen vergeten soms wat een cadeau de leerplicht is

— Raymonda Verdyck

“Vleugels geven aan kinderen en jongeren is datgene waar zowel het GO! als Mobile School zich dagelijks voor inzet,” zegt Arnoud Raskin, gedelegeerd bestuurder van Mobile School. “Naast een financiële duw in de rug is dit voor ons een geweldige gelegenheid om met de GO! leerlingen aan de slag te gaan. We hopen hen te inspireren bij hun eigen persoonlijke ontwikkeling terwijl ze zelf kansen geven aan leeftijdsgenoten op straat.”

Heel wat scholen zetten zelf kleinere acties op touw en dragen op een creatieve manier bij aan GO! for Life. Zo leren de leerlingen in de praktijk wat solidariteit is en hoe zij als groep veel kunnen bereiken. “De laatste jaren gingen honderden scholen en duizenden leerlingen aan de slag voor GO! for Life, we hopen dat we ook deze keer op zo’n groot engagement kunnen rekenen,” zegt Raymonda Verdyck.

Persverantwoordelijke

David En Nathalie 00

Nathalie Jennes & David Janssens

02 790 95 35

persdienst@g-o.be

'Samen leren samenleven' - ons PPGO!

Idara_groot.jpg
  • Het GO! heeft zijn pedagogisch project (PPGO!) aangepast aan de geest van de tijd. Aan die vernieuwingsoperatie hebben tal van onderwijsprofessionals uit de verschillende geledingen van het GO! meegewerkt.

  • Het PPGO! heeft tot doel kinderen en jongeren de basiswaarden van het GO! aan te leren die de bouwstenen vormen voor actief burgerschap. ‘Samen leren samenleven’ is dan ook de kernopdracht voor elke GO! professional.

  • De centrale administratieve en pedagogische diensten van het GO! ondersteunen scholen en instellingen onder meer met nascholing bij het in praktijk brengen van het PPGO!.

Lees meer over 'Samen leren samenleven' - ons PPGO!