vrijdag 13 december 2019
boeken3.jpg

Boeken of books? Gewoon lekker lezen!

Lezen is een ontzettend belangrijke toegangspoort tot kennis en vermaak. Maar het werkwoord staat dezer dagen onder druk. Toch zijn er nog steeds veel jongeren die graag lezen. En dan is de boekenbeurs met die duizenden titels natuurlijk een uitstapje waard. Een leesdelegatie uit GO! atheneum Dendermonde trok met een dertigtal leerlingen naar de Antwerpse boekenbeurs.

 


November boekenmaand

Het GO! Atheneum Dendermonde zet extra in op de leescultuur tijdens deze maand november. Met een fototentoonstelling op school, leerlingen en leerkrachten die ideeën uitwisselen over hun favoriete lectuur en uiteraard een bezoek aan de boekenbeurs in Antwerpen. Leerlingen uit het 4de, 5de en 6de middelbaar mochten op vrijwillige basis een namiddagje tussen de boeken snuisteren en kwamen niet met lege handen terug.

Eigen genre, favoriete taal

De verscheidenheid aan aankopen toont duidelijk aan dat lectuurkeuze heel persoonlijk is: sommigen houden van fantasy, anderen verkiezen een geschiedkundige roman. Terwijl het aanbod in de Antwerpse boekenbeurs grotendeels uit Nederlandstalige boeken bestaat, kochten opvallend veel leerlingen boeken in het Engels. Emma Dieltjens uit 5 Wiskunde-Wetenschappen vertelt: “Ik lees eigenlijk liever in het Engels dan in het Nederlands. Het is echt een heel mooie taal om in te lezen en het gaat al heel vlot”.

Engels wordt steeds belangrijker in het onderwijs. Volgend schooljaar start het GO! Atheneum Dendermonde dan ook met CLIL (Content and Language Intergrated Learning) waarbij o.a. het vak geschiedenis ook in het Engels aangeboden zal worden.