vrijdag 29 september 2017
leerlingenraaddoetertoe.JPG

De leerlingenraad doet ertoe

Jaarlijks is er een dag van de leerkracht. En dat is prima. Maar waarom ook niet een dag van de leerling? In GO! atheneum Keerbergen hebben ze er een. Vandaag, 29 september is het zover.

School maak je niet alleen, dat doe je samen

“Het is het tweede jaar dat de dag van de leerling(enraad) plaatsvindt. Voor en door leerlingen georganiseerd. Met zotte spelletjes zoals elkaar met boog en speciale pijlen te lijf gaan en het balspel Bumball waarbij de bal alleen met de billen of borst opgevangen mag worden. Maar naast sport en spel willen we de leerlingen vooral bewust maken van het feit dat de leerlingenraad ertoe doet. Dat ze in samenspraak met de directie dingen kan verwezenlijken”, zegt Kurt Hofman, directeur van GO! atheneum Keerbergen.

School maak je niet alleen, dat doe je samen. Dat is de boodschap van de Dag van de Leerlingenraad.

Tijdens een extra lange middagpauze op vrijdag 29 september, van 11.40 tot 13.30 uur, worden er allerlei activiteiten georganiseerd zoals Bumball, waarbij leerlingen en leerkrachten de in klittenband verpakte bal niet met de handen mogen opvangen maar alleen met hun borst en billen waarop ook stroken klittenband zijn bevestigd. Een andere spel is Arrow Attack, waarbij spelers gewapend met een boog en speciale pijlen de tegenstander tegemoet gaan. Verder is er een springkasteel en frietjesverkoop.

 

quote icoon

De leerlingenraad doet ertoe. In samenspraak met de directeur kan ze echt dingen verwezenlijken op school.

— Kurt Hofman, directeur GO! atheneum Keerbergen

“We willen een ontspannen festivalsfeer creëren, waar leerlingen en leerkrachten samen dingen doen. Met de Dag van de Leerlingenraad geven we bovendien de raad een duidelijk gezicht naar alle leerlingen toe”, zegt Kurt Hofman, directeur van GO! Atheneum Keerbergen.  “En dat is belangrijk. De leerlingenraad wordt hier serieus genomen. Zij heeft inspraak. Op onze school beslissen schoolraad, ouderraad en leerlingenraad samen als het om regels en afspraken gaat. Dat werkt beter dan eenzijdig opgelegde beslissingen. Het wakkert ook het verantwoordelijkheidsbesef aan. Leerlingen ervaren in de minimaatschappij die een school is datgene waar de grote maatschappij op is gebaseerd: het systeem van rechten en plichten, van geven en nemen.”

Meer informatie via

Kurt Hofman
directeur GO! atheneum (KA) Keerbergen
015 23 49 33
directie.kakeerbergen@gmail.com
www.kakeerbergen.be