dinsdag 20 april 2021
Diploma Rijbewijs Job Duaal Leren Op Zijn Best Rh

Een diploma, een rijbewijs en een job in één pakket: duaal leren op zijn best

Het duale leertraject Polyvalent post- en pakketmedewerker is een door VDAB erkende opleiding. Geslaagde cursisten krijgen een vast contract bij bpost aangeboden. Twee voordelen die werkzoekenden moeten motiveren om de eenjarige opleiding te volgen die de centra voor volwassenenonderwijs Semper en Crescendo samen aanbieden.

CVO Semper Crescendo CVO richten samen met bpost de nieuwe opleiding tot Polyvalent post- en pakketmedewerker in

In het begin van het nieuwe jaar kregen CVO Semper campus Vilvoorde en Crescendo CVO campus GLTT Halle van bpost de vraag om mee te stappen in het duale leertraject Polyvalent post- en pakketmedewerker. Beide CVO’s die in het samenwerkingsverband INTKO al jaren samenwerken om het tweedekansonderwijs in de regio Halle-Vilvoorde te promoten, sloegen ook nu de handen in elkaar en zorgden ervoor dat zowel in Vilvoorde als in Halle op 8 maart 2021 de eerste cursisten in het duale leertraject konden starten.  

In het duale leertraject Polyvalent post- en pakketmedewerker leren cursisten de theorie in het CVO en de praktijk op de werkvloer bij bpost.  

“Drie dagen per week volgen onze cursisten les in het CVO. Daar zien ze de theorie van de beroepsopleiding Polyvalent post- en pakketmedewerker en volgen ze ook algemene vakken, zoals Nederlands, Frans, wiskunde en ICT. Twee à drie dagen per week lopen ze stage in een mail- of  distributiecentrum van bpost waar ze de job van postbode en sorteermedewerker leren kennen”, verduidelijkt Joke Van Den Berghe, coördinator tweedekansonderwijs bij INTKO. 

Doordat in het leertraject de beroepsopleiding Polyvalent post en pakketmedewerker gecombineerd wordt met algemene vakken, behalen de cursisten die het leertraject succesvol afronden hun diploma secundair. Bovendien krijgen cursisten die nog geen rijbewijs B hebben tijdens de opleiding de kans om theorie- en praktijklessen te volgen en het rijexamen af te leggen.  

“Met dit duale leertraject waarvan het grootste deel uit werplekleren bestaat, willen we mensen zonder diploma secundair die al even actief zijn op de arbeidsmarkt maar nog geen vaste job hebben, aanzetten om alsnog hun diploma secundair te behalen en hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.”, aldus Joke Van Den Berghe. 

Dat het duale leertraject Polyvalent post- en pakketmedewerker een door VDAB erkende opleiding is en dat geslaagde cursisten een vast contract bij bpost aangeboden krijgen, zijn twee extra voordelen die werkzoekenden moeten motiveren om de eenjarige opleiding te volgen.