maandag 21 november 2022
Het Team Van GO! Mska Roeselare In Een Nieuw Kader

Een raamovereenkomst voor je nieuwe website

Het uitzicht van je school wordt niet alleen bepaald door de wat mensen te zien krijgen als ze er langs komen of binnengaan. Websites worden steeds belangrijker als eerste kennismaking. Maar die kosten wel wat en zijn soms moeilijk te bedienen. Dankzij de raamovereenkomst van het GO! kon GO! mska Roeselare de website van de school upgraden voor een faire prijs.
Lees wat Charlot Vermeeren van GO! MSKA Roeselare erover te vertellen heeft.

GO! MSKA Roeselare heeft sinds kort een nieuwe website in het Paddle Content Management Systeem (CMS). Hoe is dit verlopen?

Dankzij de GO! raamovereenkomst was het mogelijk om onze schoolwebsite te vernieuwen. Onze oude schoolwebsite was gebouwd in de vorige versie van het Paddle CMS Platform dus de omschakeling naar de nieuwe software kon snel gaan. Onze school schreef zich in voor een demosessie en we kozen vervolgens een design. Er zijn verschillende templates beschikbaar waaruit je als school kan kiezen. De verandering was broodnodig want doorheen de tijd was de structuur in de website verloren gegaan.

Hoe tevreden is jullie school over het GO! thema?

Het is fijn dat je een grafisch design kan kiezen waarop je verder kan bouwen. Het design en de interface zijn flexibel waardoor je vrijheid groot is. Het CMS (content management system: hoe je de inhoud van website beheert) werkt met componenten of blokken (voor bv. een afbeelding, tekst, video enz.) die je makkelijk kan toevoegen, verschuiven of kopiëren. 

Is het makkelijk om webpagina’s aan te passen?

In het begin was het wat zoeken in het nieuwe CMS. Na de opleiding kon ik gemakkelijk zelf aan de slag. Ik vind het handig om te navigeren vanuit het dashboard zodat ik snel kan zien welke pagina’s er nog nagekeken moeten worden.

Onze school brengt regelmatig veranderingen op de homepagina aan. Daarnaast voegen we ook regelmatig nieuwsberichten toe. Dat loopt altijd vlot. 

Char Verme
quote

Wijzigingen aanbrengen? Heel eenvoudig. Het Paddle CMS is bijzonder gebruiksvriendelijk. Er komt absoluut geen technische kennis aan te pas, want Paddle configureert alle modules die je nodig hebt in je schoolwebsite.

— Charlotte Vermeeren van GO! mska Roeselare

Ben je tevreden over de persoonlijke begeleiding die jullie school kreeg?

Ik volgde een online opleiding om het nieuwe Paddle CMS onder de knie te krijgen. Daarna kan je de veelgestelde vragen raadplegen in de helpdesk. Als er een antwoord of werkwijze onduidelijk is, kan je op verschillende manieren contact opnemen met de helpdesk. Een medewerker helpt je snel verder.

Werken jullie samen binnen de school om aanpassingen te doen aan de website? Hoe verloopt dat?

Ik neem het beheer van de website op mij. In het nieuwe CMS is het namelijk handig dat je snel verschillende componenten kan toevoegen aan een webpagina zoals afbeeldingen, nieuws of video’s. Dat bespaart tijd.

Twee jaar geleden nam iemand de website een tijdje van me over. Met een snelle uitleg lukte dat vlot. Daarnaast kan een collega ook een demosessie volgen en daarna zelf aan de slag gaan.

Heb je tips voor scholen die nood hebben aan een nieuwe website?

Een eerste tip is om je website gemakkelijk doorzoekbaar te maken en de informatie op een logische plek te zetten. Voor onze school is het bijzonder belangrijk om beschikbare studierichtingen en de werkwijze om schoolboeken te bestellen centraal te zetten.

Maak de website ook visueel aantrekkelijk. We kozen ervoor om een foto van de speelplaats centraal op de homepagina te zetten en we gebruiken opvallende kleuren zodat de website in het oog springt.

Omdat onze school wil uitpakken met de nieuwe website, delen we nieuwsberichten op sociale media en op andere platformen zoals smartschool. We verwijzen ook naar de website voor het schoolreglement.

Als laatste tip: kies voor een websiteplatform waarin je gemakkelijk zelf veel kan. Dat is niet alleen handig, het Paddle CMS is ook bijzonder gebruiksvriendelijk om aanpassingen te doen. En er komt absoluut geen technische kennis aan te pas, want Paddle configureert alle modules die je nodig hebt in je schoolwebsite. De website is nu overzichtelijker en het design is opgefrist. We krijgen veel positieve reacties van ouders en leerkrachten.

_______ 

Heeft jouw school ook nood aan een nieuwe website? Je kan snel instappen door gebruik te maken van de GO! raamovereenkomst. Meedoen? Schrijf je school hier in.

.

GO! nieuwsbrief