vrijdag 27 november 2020
1

Elke dag Cyber Monday

In oktober stond op de schoolrekening van GO! basisschool Boom Park in Boom plots 4.000 euro extra. Een schenking van de Koning Boudewijnstichting. Het gevolg van 'een positieve test' op de projectoproep ‘Innovatief onderwijs ondersteund door ICT: naar een doordachte visie en acties op jouw school’.

GO! basisschool Boom Park zet digitaal verhaal verder met coding

De school in Boom toonde met hun dossier ‘Boom Park iedereen (digitaal) creatief 4.0.’ aan dat ze klaar zijn om verder in te zetten op de digitalisering in het onderwijs. Wim Van Rymenant, leerkracht en ICT-coördinator van de school, schreef het dossier:

“We investeerden vooral in Lego Education en in pencils voor de iPad. De leerlingen werkten vandaag onder ander met Lego Spike en Lego WeDo (pakketten die we aankochten dankzij de schenking) en leerden zo o.a. meer over afstandsberekening, de omtrek van een wiel, … Ze werken hiervoor met een tablet, waardoor ze ook deze vaardigheden onder de knie krijgen.

GO! basisschool Boom Park werkt al heel wat jaren rond onder andere coding. Op maandag 30 november is het Cyber Monday, maar in deze school staat daar geen precieze dag op. De leerlingen van GO! basisschool Boom Park leren van in de kleuterklas programmeren en werken met verschillende ICT-middelen en tools. 

Cybermonday Rh2