donderdag 18 mei 2017
Margot_Nollet_en_haar_leraar_biologie_Luc_Magerman_bis.jpg

GO! leerlingen rijven olympiade-medailles binnen

De winnaars van de wetenschapsolympiades zijn bekend! In bijna alle disciplines – biologie, chemie, fysica en geologie – gingen GO! leerlingen met de felbegeerde medailles naar huis. Ook in de Junior Olympiade, voor leerlingen van de tweede graad, kaapte het GO! de nodige prijzen weg.

Voor de Junior Olympiade slaagde GO! atheneum (KA) De Pinte er maar liefst in één bronzen, twee zilveren en een gouden medaille uit de brand te slepen. Ook GO! atheneum (KA) Vilvoorde en GO! atheneum (KA) Lier kregen een medaille mee naar huis.

De beste leerlingen kunnen volgend jaar deelnemen aan de selecties van de EUSO, een competitie op Europees niveau. Dit jaar werd België vertegenwoordigd door twee teams van drie deelnemers. België vaardigde een Vlaams en een Franstalig team af. De Vlaamse vertegenwoordigers waren Thijs Paelmans (GO! atheneum (KA) Voskenslaan in Gent), Brent Nissens (Sint-Barbaracollege Gent) en Toon De Prins (Heilig Hartcollege Heist-op-den-Berg). Beide teams konden een bronzen medaille in de wacht slepen.

De Biologie Olympiade bleef spannend tot op het allerlaatste moment, vier leerlingen uit het GO! konden zich plaatsen bij de 13 laatste finalisten: Chiara Meskens uit GO! atheneum Dendermonde, Xenia Ghysel uit GO! atheneum (KA) Pegasus Campus Stene in Oostende, Marie Scraeyen uit GO! atheneum Etterbeek en Margot Nollet, GO! atheneum Oudenaarde. Margot Nollet (op de foto samen met haar leraar biologie Luc Magerman) bleek uiteindelijk te sterk voor haar tegenstanders. Zij nam de gouden medaille mee naar huis en krijgt een ticket voor de Internationale Biologie Olympiade in Engeland.

Op de Fysica Olympiade schopte Brecht Pierreux uit GO! atheneum Halle het tot de finale.

Ook op de Chemie Olympiade kon er gevierd worden: Brecht Pierreux uit GO! atheneum Halle, Gust Popelier uit GO! atheneum Erasmus De Pinte en Daniël Withoeck uit GO! atheneum Erasmus Deinze sleepten de tweede, derde en vierde plaats in de wacht. Brecht mag als kers op de taart naar de Internationale Chemie Olympiade in Thailand.

Lennard Derudder uit GO! atheneum Ieper kaapte dan weer een finaleplaats voor de Geologie Olympiade weg.

Tot slot werd ook dit jaar de eervolle vermelding Olympiadeschool Natuurwetenschappen uitgereikt. Deze felbegeerde titel ging naar GO! atheneum (KA) Lier.

Een dikke proficiat aan alle deelnemende leerlingen, leraren en scholen.

Meer info op www.vonw.be