donderdag 04 oktober 2018
vragen_stellen_shutterstock_1077839543.jpg

GO! leerlingen voelen politici aan de tand

Op zondag 14 oktober trekken heel wat jongeren voor het eerst naar de stembus. In de secundaire scholen van GO! scholengroep Antwerpen willen ze de leerlingen daar ook grondig op voorbereiden. Daarom namen zo’n 1100 laatstejaars van de GO! scholen in Antwerpen op vrijdag 14 september deel aan een groot jongeren-verkiezingsdebat.

De leerlingen van GO! atheneum (KA) Antwerpen, GO! atheneum Hoboken, GO! atheneum (KA) Berchem, GO! atheneum Merksem, GO! atheneum Deurne, GO! atheneum (KA) Ekeren, GO! lyceum (Koninklijk Lyceum) Antwerpen, GO! Spectrumschool Deurne, GO! Erasmusatheneum Kalmthout, de! Kunsthumaniora van het GO! én GO! technisch atheneum Kapellen konden aan de aanwezige politici vragen stellen over thema’s waar zij nauw bij betrokken zijn: onderwijs, mobiliteit, milieu, tewerkstelling en cultuur. Volgende politici waren op de afspreek: Jos D’Haese, Orry Van de Wauwer, Sam Voeten, Nabilla Ait Daoud, Els Van Doesburg, Imade Annouri, Philippe De Backer, Erika Caluwaerts, Caro Van der Schueren, Greg Verhoeven en Tatjana Scheck. Het debat werd gemodereerd door niemand minder dan journalist Rik Van Cauwelaert.  

“Kritisch leren denken, debatteren, het verschil kennen tussen meningen en feiten … we willen onze jongeren laten meegaan in een open en democratisch verhaal. Het is essentieel  dat ze goed geïnformeerd zijn en bovendien geconfronteerd worden met en leren denken over de instellingen die ons land besturen en onze samenleving ordenen. Inzetten op actief burgerschap is een opdracht die wij als GO! onderwijs ter harte nemen”, vertelt Anne-Marie Windey, coördinerend directeur van GO! Antwerpen en een van de organisatoren van het verkiezingsproject.