woensdag 14 december 2022
Kindjes Op Speelplaats In Kurk Rh

Kinderdagverblijf krijgt speelplaats in kurk

Kinderen moeten kunnen spelen. Ook en misschien zelfs het liefst in de buitenlucht op de speelplaats. Dat gaat met vallen en opstaan. In GO! kinderdagverblijf Magnolia in Ukkel kan dat voortaan veilig op een kurken speelvloer. Zacht en toch robuust. Waterdoorlatend en toch kurkdroog, En vooral duurzaam. De Vlaamse Gemeenschapscommissie investeerde 140.000 € in de nieuwe buitenruimte van het kinderdagverblijf. 

 

Duurzame kurken ondergrond is primeur voor België

inderen die in de stad opgroeien, krijgen vaak te weinig de kans om buiten te spelen. Met de aanleg van een nieuwe duurzame buitenspeelruimte biedt GO! scholengroep Brussel hierop een antwoord. Dit project is meteen ook het startschot voor
de verdere investering in buitenspeelruimtes voor 31 kinderdagverblijven van de scholengroep in Brussel.

De nieuwe buitenruimte van kinderdagverblijf Magnolia in Ukkel werd uitgerekend op Sinterklaas officieel ingehuldigd in aanwezigheid van Elke Van den Brandt, collegevoorzitter van de Vlaamse Gemeenschapscommissie.

"Het vergroenen van onze kinderopvanginfrastructuur is een belangrijke doelstelling, zowel voor de gezondheid van de kinderen en begeleiders, als voor de klimaatbestendigheid van de hele stad. Voor de allerkleinsten is een buitenruimte bij de crèche letterlijk hun 'hele' buitenwereld.", aldus minister Elke Van den Brandt.

“We zijn dankbaar voor de steun van de Vlaamse Gemeenschapscommissie voor de aanleg van de nieuwe buitenspeelruimte. We kozen bewust voor duurzame materialen en zijn trots dat we wellicht het eerste kinderdagverblijf in België zijn waar een kurken ondergrond werd geplaatst. Baby’s en peuters komen meer dan oudere kinderen in aanraking met de grond. De duurzame kenmerken van dit materiaal zijn een absolute meerwaarde op het gebied van veiligheid, comfort en speelplezier voor onze ketjes,” vult Sabine Winters aan, directeur kinderdagverblijven GO! scholengroep Brussel.

De speelruimte met kurken ondergrond en aangrenzende grasstrook heeft een oppervlakte van 280 m². Op de grote houten boot en in het buitenkeukentje kunnen de peuters zich uitleven. Er zijn ook bloembakken voor moestuintjes en verplaatsbare wilgenhutten waaronder de kinderen gezellig kunnen cocoonen en tot rust komen.

De kurken ondergrond is hittebestendig en zorgt bij zomerse temperaturen voor een verkoelend effect. Daarnaast is kurk ook waterdoorlatend, herbruikbaar, grotendeels van natuurlijke oorsprong env toegankelijk voor iedereen.

.

GO! nieuwsbrief