dinsdag 30 april 2024
Casper 2B

Lauweren voor leerlingen

Al die leerlingen die heel mooie resultaten weten neer te zetten elk schooljaar opnieuw, het zijn er veel. Maar sommige prestaties vallen toch wat meer op dan andere. Zo bijvoorbeeld de stunt van Casper Faulconer, laatstejaarsleerling wetenschappen-wiskunde in GO! atheneum Dendermonde. Zilver halen op Europees niveau, dat verdient best wel wat weerklank. En Casper is niet de enige die onlangs gelauwerd werd. 

Europese top

Casper Faulconer uit 6 wetenschappen-wiskunde aan het GO! atheneum Dendermonde behaalde met het Vlaamse team zilver op de European Olympiad of Experimental Science (EOES) in Luxemburg. Een bijzondere verdienste, des te meer omdat ook de selectieproeven die eraan voorafgingen geen klein bier waren. Casper vertelt: “Ik was heel blij dat ik geselecteerd was voor het Vlaamse team. Het was heel interessant te kunnen meedoen aan de EOES en ik ben trots op mijn medaille”

Finalist in alle wetenschapsolympiades

GO! atheneum Dendermonde heeft elk jaar finalisten in de wetenschapsolympiades. Maar Casper Faulconer zorgt toch voor een resultaat buiten categorie: hij behaalde dit jaar de finale van de wiskunde-olympiade, de informatica-olympiade, de fysica-olympiade en de chemie-olympiade. Resultaten van al deze finales zijn nog niet bekend, maar de verwachtingen zijn hooggespannen…

Gerd De Wit, directeur van het GO! atheneum Dendermonde is bijzonder opgetogen: “We zijn het bij ons op school wel gewoon finalisten in de olympiades te hebben, maar wat Casper hier neerzet is toch wel ongezien.”

Hier vind je het persbericht dat EOES uitstuurde.

Geen witte raaf

Uiteraard doen duizenden leerlingen overal in onze scholen elk schooljaar hun best op school en erbuiten. En niet alleen Casper kaapt prijzen weg. Zo vermelden we hier graag ook Tika Schiettecatte (16 jaar) van GO! atheneum Veurne centrum. Zij behaalde zilver op de nationale schrijfwedstrijd Junior Journalist. Omdat ze de voorronde van de afdeling Davidsfonds Pervijze won, mocht ze naar de nationale finale. Ze interviewde een medewerkster van het begeleidingscentrum Zonnewende in Veurne. Het thema van de wedstrijd Junior Journalist was 'Oost west, thuis best'.

Even zilverkleurig is Nils Van Bocxlaer die tweede werd op de Olympiade Nederlands, met zijn onderzoek naar middeleeuwse blijspelen: “Over overspel en pantoffelhelden”.

Hanske de Krijger

En dan zijn er ten slotte ook nog de leerling-kappers van GO! technisch atheneum (KTA) Brugge die met succes gingen deelnemen aan Hanske de Krijger, de wedstrijd voor kappersscholen die al meer dan 30 jaar een begrip is in de Belgische kapperswereld. De wedstrijd vindt plaats in Oudenaarde en kappersscholen van de kust tot diep in Wallonië zakken dan af naar die locatie om zich met elkaar te meten. Met gemiddeld 400 deelnemers is het een van de grootste schoolwedstrijden in het land.

Een jury van leerkrachten van de deelnemende scholen en professionals beoordeelt de geleverde prestaties en… reikte dit jaar de eerste prijs uit aan de leerlingen van KTA Brugge in de categorie Fantasiemake-up en de tweede prijs in de categorie Herenbrushing op oefenhoofd. In andere categoriën behaalde de school nog een vierde en twee vijfde plaatsen.

Geen wonder dat hun leerkrachten en medeleerlingen supertrots zijn.

.

GO! nieuwsbrief