donderdag 28 juni 2018
Foto 2.jpg

Leerkrachtendates voor het goede doel

In GO! atheneum Sint-Truiden campus Speelhof gingen de leerlingen tijdens de laatste schoolweek op ‘date’ met hun favoriete leerkracht. De opbrengst van deze ludieke actie ging naar het goede doel. 1.200 euro werd ingezameld voor kinderopvang voor peuters en kleuters uit kwetsbare gezinnen.

Foto 1.jpg

Het idee kwam van de leerlingen uit de studierichting 7 Kantooradministratie en gegevensbeheer en 7 Winkelbeheer en etalage. “Een picknick in het Domein Speelhof met jouw favoriete leerkracht… wie wil dat nu niet? Leerlingen konden een bod doen vanaf 1 euro. Wie het hoogste bod had gedaan, won de ‘date’.” De actie kreeg heel wat respons en onder een stralend zonnetje genoten leerlingen en leerkrachten van een heerlijke picknick. De picknickmanden werden gesponsord door o.a. Den Hof, Diest-Pack en ‘t Croissanke.

Daarnaast ondernamen de laatstejaars nog tal van andere activiteiten, zoals ‘geldegeltjes’ in winkels en horecazaken waarin klanten een gift konden doen. De opbrengst - 1.200 euro in totaal – wordt geschonken aan de Egeltjes vzw, een kinderopvang in Sint-Truiden voor peuters en kleuters uit kwetsbare gezinnen of met een ontwikkelingsvertraging, handicap of autisme.
(tekst: J. Rits)