dinsdag 09 oktober 2018
zeehondje_Brandtje.jpg

Leerlingen GO! middenschool Den Brandt adopteren zeehond

Een zestigtal leerlingen tussen 12 en 14 jaar van GO! middenschool Den Brandt in Boom, Niel en Aartselaar fietsten op zaterdag 29 september van aan hun school tot aan het Sea Life Center in Blankenberge. Geen gewone maar een sponsorfietstocht waarmee ze geld inzamelden om een jonge zeehond te adopteren die momenteel op krachten komt in het centrum in Blankenberge. Al de tiende keer dat de school deze actie organiseert. Tien op tien, vinden wij. 

Elk jaar stranden er zieke zeehonden langs de Belgische kust. Het Sea Life Center in Blankenberge vangt deze zeehonden op en verzorgt ze tot ze klaar zijn om opnieuw vrij te laten. Het verblijf, de voeding en de verzorging van deze dieren kosten zeer veel geld. De leerlingen van GO! middenschool Den Brandt willen hiermee helpen. De deelnemers aan de fietstocht zochten op voorhand sponsors die hen per kilometer voor een bepaald bedrag steunen.

De sponsortocht vond plaats op zaterdag 29 september. De leerlingen spraken af op school rond 7.45 uur. Om 8.00 uur vertrokken ze vanuit elke campus en kwamen samen aan het veer in Hemiksem voor de start naar het Sea Life Center in Blankenberge. De school voorzag een middaglunch voor de leerlingen en volgde de fietsers met enkele bezemwagens. Ook ouders namen aan de sponsortocht deel.

Het einde van de tocht was gepland rond 17.00 uur in Blankenberge. Voor het vervoer naar huis stelde de school een bus ter beschikking die de leerlingen uitgerust,  veilig en met een reuzegevoel weer thuisbracht.

Voor leerlingen, ouders, begeleiders, leerkrachten en directie een fantastische ervaring!

 

Meer informatie via

GO! middenschool
03 888 15 99
dir.ms.denbrandt@g-o.be
www.msdenbrandt.be