vrijdag 15 april 2016
leren_programmeren_the_gamekl.jpg

Leren programmeren: the game

Wat je graag doet, doe je vaak beter. In GO! CVO Antwerpen spelen de docenten daarom in op de interesses en talenten van de cursisten om het leerproces extra brandstof te geven. Gamers al gamend leren programmeren bijvoorbeeld.

Op 2 mei organiseert een van de docenten programmeren daarom een ‘Botretreat’. Cursisten oefenen zo op een ludieke wijze programmeren door een robot te besturen met codeertaal.

In GO! CVO Antwerpen laat docent Jef Hooyberghs de cursisten proeven van artificiële intelligentie. De cursisten leren een virtuele robot besturen aan de hand van een paar regels C#code. Zo ontstaat er een game waarbij je moet winnen van anderen door hen uit te schakelen via programmatiecodes.

Elk team vecht het uit in een robot-arena door gebruik te maken van zelf geprogrammeerde virtuele robots. De teams moeten een zo slim mogelijke robot programmeren die zich in elke situatie uit de slag weet te trekken. Een uitstekende kans voor de cursisten om hun programmeerskills te trainen in een leuke en competitieve omgeving.

Meer informatie via

Sophie Van der Avort
directeur CVO Antwerpen
sophie.vanderavort@cvoantwerpen.be
www.cvoantwerpen.be