vrijdag 03 maart 2017
5ejaarsvanGObasisschoolDeRegenboogErtvelderuimen45kgzwerfvuil.jpg

Opgeruimd op pad

Respectvol, verantwoordelijk, ondernemend, betrokken en geëngageerd. Dat waren de meisjes en jongens van klas 5 in GO! basisschool De Regenboog in Ertvelde toen ze onlangs in hun gemeente 45 kg zwerfvuil ruimden. Helemaal GO! waardevol.

Op vrijdagmiddag 10 februari spraken de leerlingen van het 5e leerjaar van GO! basisschool De Regenboog in Ertvelde af aan Sportcentrum Hoge Wal om er een ‘afvalspel’ te spelen georganiseerd door de Sportdienst van de gemeente. Ze speurden door het struikgewas, langs paden en grachten en wisten in nauwelijks een half uurtje tijd ruim 45 kg zwerfvuil en sluikafval te rapen. Gewapend met knijpers en zwerfvuilzakken en vastberaden in de gemeente te tonen hoe het beter kan.

Onvoorstelbaar wat de leerlingen allemaal vonden op hun ruimtocht: autobanden, PVC-buizen, uitgerafelde stukken stof, afgedankte borstels en veel flesjes, blikjes, papiertjes en glasafval.

“Jammer dat sommige mensen zo onachtzaam zijn voor hun omgeving. Toch weerhoudt dat onze leerlingen er niet van om hun schouders te zetten onder deze actie en er hun goed humeur niet bij te verliezen. De wereld een beetje vooruit kunnen helpen dat geeft immers ook heel wat voldoening.”

Meer informatie via

Marie-Rose Van de Velde
directeur GO! basisschool De Regenboog Ertvelde
loderoos@hotmail.com