woensdag 23 december 2020
Image003

Out of the box? Recht uit het hart!

De leerlingen van GO! basisschool Maurits Sabbe en GO! basisschool De Abeel deden mee aan de Shoebox-actie en deelden 125 kerstcadeauboxen uit. 125 kansen om iemand een glimlacht te bezorgen, 125 blijken van waardering.


“Omdat wij vinden dat iedereen blij wordt van een kerstgeschenk deelden onze leerlingen maar liefst 125 schoendozen uit gevuld met voedingswaren en een mooie wenskaart. De ouderejaars brachten de dozen zelf naar het CAW in Mechelen. In samenwerking met regionale armoedeorganisaties delen zij deze dozen verder uit aan kansarmen. Zo dragen we ons steentje bij aan een warme kerst voor iedereen!”, zegt Isabel Van Rompaey, directeur van de GO! basisscholen Maurits Sabbe en De Abeel.

De voorbije weken hebben de teams van Mechelse basisscholen Maurits Sabbe en De Abeel, samen met de leerlingen en hun ouders, naar jaarlijkse traditie hun steentje bijgedragen voor de Shoebox-actie. Onder het motto “omdat iedereen recht heeft op een kerstgeschenk” vulden ze dit jaar 125 schoendozen met een wenskaart en zo’n tiental voedingswaren en dranken (alcoholvrij, niet bederfbare producten, gemakkelijk te openen en klaar om te gebruiken).

“Het geheel verpakten we vervolgens als een prachtig kerstgeschenk. Onze leerlingen van de derde graad brachten al de gevulde dozen naar CAW Mechelen. Een kleine attentie waarmee we vele mensen een warme Kerst willen bezorgen en tegelijk een mooie manier om onze leerlingen bewust te maken van armoede en eenzaamheid in deze moeilijke COVID-19-tijden”, zegt Isabel Van Rompaey.