woensdag 17 mei 2017
londen32017.jpg

Talk Your Walk

Natuurlijk is Engels tegenwoordig zowat overal aanwezig. Zeker op het Internet. Maar als je wat je geleerd hebt ook eens echt in het moederland van het Engels kunt gaan oefenen dan doet dat extra deugd. Dat vonden ook de vijfdejaars van GO! atheneum Dendermonde toen ze voor hun GWP naar Londen en Oxford konden. Walk your talk kan ook omgekeerd!

 

Fish and chips

Isabel Bergsma uit 5 Humane Wetenschappen vertelt: “We hebben in Londen kennis gemaakt met verschillende vormen van de Engelse cultuur. Zowel geschiedenis in o.a. The British Museum, architectuur met als topper The Tower Bridge, toneel in Shakespeare’s Globe Theater en een spetterende voorstelling van de musical The Lion King stonden op het programma. En op het menu? Fish and chips natuurlijk! ”

Zelf gidsen

De leerlingen die de richting moderne talen volgen functioneerden tijdens de uitstap als gids. Met vier of vijf gidsten ze een groepje van tien leerlingen uit andere klassen. Elke groep had per dag een teamleader die zorgde voor de metrotickets en voor het correct afleggen van het parcours. Bij bezienswaardigheden als Buckingham Palace, Westminster Abbey, Tate Modern, Tower Bridge etc. hielden ze halt en gidsten ze in het Engels. De leerlingen deden hun best om historische feiten en anekdotes op een boeiende manier te vertellen en werden daarbij geëvalueerd door de medeleerlingen en de begeleidende leerkracht. De gidsbeurten tellen uiteraard mee voor het mondeling examen Engels.

Harry Potter

Om de week af te sluiten brachten de vijfdejaars van het Atheneum nog twee dagen door in Oxford. Het decor van Harry Potter in Christ Church, een spannend stadsspel en interessante ontmoetingen met studenten ter plekke maakten van deze GWP een onvergetelijke week.