maandag 22 februari 2016
verderstuderen_informeren.jpg

Volgend jaar verder studeren? Nu informeren!

Vrijdag 22/1 trokken alle zesdejaars van GO! atheneum Dendermonde naar de SID-in in Gent. Op deze studie-informatiebeurs verzamelden ze informatie over de studierichtingen hoger onderwijs van hun interesse. Kwestie van vooruitkijken met kennis van zaken.

GO! atheneum (KA) Dendermonde draagt onderwijsloopbaanbegeleiding hoog in het vaandel. De leerlingen worden er al in het 5e jaar voorbereid om een verdere studiekeuze te maken die aansluit op hun interesse en capaciteiten. Als de zesdejaars naar de SID-in gaan, weten ze precies bij welke stands ze hun vragen gaan afvuren.

Mieke Vergauwen, begeleidende leerkracht vertelt: “De voorbereiding van een dergelijk bezoek is heel belangrijk. De beurs is heel groot en je wordt overdonderd, ook al door de massa volk hier. Omdat de leerlingen op school tijd kregen om dit bezoek voor te bereiden, wisten ze exact waar ze naartoe moesten en konden ze heel gericht vragen stellen.”

Voor de leerlingen zelf werd al veel duidelijk. Yenthe Cooreman, uit 6 Humane Wetenschappen vertelt: “Er was een richting psychologie op een hogeschool waarvan ik dacht dat die wel iets voor mij was. Maar nu ik weet dat het voor mijn latere job vooral administratief werk inhoudt, weet ik dat ik deze richting zeker niet ga studeren.”

Het bezoek aan de SID-in is maar een stap in het keuzeproces. Op 25 februari organiseert de school nog een studienocturne waar de leerlingen van het vijfde en zesde jaar terechtkunnen bij oud-leerlingen die uitleg geven over hun studies en hun job.

Het atheneum (KAD) zal ook dit jaar meedoen met Dreamday. De leerlingen gaan een professional op de werkvloer bezoeken om te luisteren naar een enthousiaste getuigenis en om de afstand tussen de schoolbanken en het werkveld te overbruggen.

Meer informatie via

Gerd De Wit
directeur GO! atheneum Dendermonde
052 25 17 86
secretariaat.ka@kad.be
www.kad.be