woensdag 23 december 2020
Quiz 2020 D

Winnen of verliezen: gewoon fijn in bubbels quizzen

Elk jaar maken de klastitularissen in het GO! atheneum in Dendermonde tijd vrij om vóór de start van de kerstvakantie samen met hun klas iets leuks te doen. Een gezellig ontbijtje of een uitstapje zat er dit jaar door corona helaas niet in. Maar geen nood, zo'n klastitularis sla je nog niet zo gauw uit z'n lood.


Traditie in corona-editie

Een jaar geleden lijkt een ver verleden… Gerd De Wit, directeur van het GO! atheneum Dendermonde, vertelt hoe de school het dit jaar aanpakt: “Het is altijd mijn bedoeling geweest om net voor een vakantie een aangenaam en verbindend moment in te bouwen. Dat dit in deze tijden niet gemakkelijk is, spreekt voor zich. Daarom pakken we de organisatie dit jaar wat groter aan en organiseren we een heuse ‘GO! atheneum-quiz’. Elke klasgroep blijft in de veilige bubbel van het eigen klaslokaal. Over de klassen heen zal echter een echte strijd gevoerd worden over welke groep zich dé GO! atheneum-klas van het jaar mag noemen. Een strijd die uiteindelijk beloond zal worden met een prijs per graad voor de winnaars”

Digitaal lukt het allemaal

De quiz, in elkaar gebokst door de leerkrachten, is op voorhand opgenomen en wordt simultaan afgespeeld in de klassen. Tussendoor wordt er regelmatig overgeschakeld naar een livestream om de tussenstanden mee te delen en de spanning tussen de klassen op te voeren.

Hand in hand met lokale middenstand

Onder de grote kerstboom op de speelplaats liggen al enkele weken cadeaus als teaser voor de leerlingen… Wanneer de winnaars van de quiz bekend zijn, krijgen die klassen uiteraard ook een echte prijs. De school kocht de cadeaus lokaal aan om zo de plaatselijke middenstand een hartje onder de riem te steken.