vrijdag 12 mei 2017
PPGO! Live 2017LageReso1.jpg

Samen leren samenleven doe je niet in je eentje

Nodig 1600 enthousiaste leraren, directeurs en beleidsmakers uit, schotel hen een boeiende mix van lezingen en masterclasses voor en je krijgt PPGO! Live: een spetterend evenement voor alle GO! collega’s die elke dag aan de slag gaan met het PPGO!.

Van Middelkerke tot Maaseik en van Essen tot Halle: over heel Vlaanderen gaan GO! collega’s elke dag opnieuw aan de slag met het PPGO!. En dat doen ze in allerlei vormen: in sommige scholen kiest het schoolteam ervoor om de klassieke manier van lesgeven overboord te gooien en te starten met teamteaching, in andere scholen krijgt de leerlingenraad dan weer de vrijheid en het vertrouwen om mee te beslissen over de invulling van hun examenrooster.

Ons PPGO! werkt. Om ook elkaar – over de schoolmuren heen – te inspireren, werd PPGO! Live op poten gezet. Een groots evenement waarop mooie praktijkvoorbeelden uit onze scholen over inclusie, actief burgerschap, participatie en welbevinden, levensbeschouwing en kritisch denken met elkaar gedeeld werden. Keynotes en lezingen door professor Jean Paul Van Bendegem, schrijver en tv-figuur Ish Ait Hamou, filosofe Tinneke Beeckman en Vlaams kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen zorgden voor extra inzichten.

En de vele aanwezigen? Die zagen dat het goed was. Dat bleek toch uit de enthousiaste reacties op sociale media:

10.JPG
20.JPG
9.JPG
4.JPG
FBpost Ish.JPG
8.JPG
6.JPG
Tweet_1.JPG
2.JPG
3.JPG
11.JPG
13.JPG
14.JPG
15.JPG
12.JPG

Ontvang het "Helemaal GO!"-magazine in je mailbox.

Laden...