dinsdag 25 oktober 2016
Raymonda Verdyck_02.jpg

Een groeiend GO! in beweging

Onlangs, tijdens een bezoek aan een basisschool zei een van de sprekers: “Wanneer we vaststellen dat we het goed doen, moeten we het nog beter willen doen.” Een mooi voornemen waar ik me helemaal in kan vinden. Gelukkig sta ik aan het roer van een innovatief onderwijsnet dat zich verder blijft ontwikkelen om ook in de toekomst kwaliteit te kunnen blijven bieden aan onze leerlingen en cursisten.

197.482 leerplichtige leerlingen telt het GO! op dit moment en we blijven groeien. Onder het motto ‘Groei!’ helpt onze communicatiedienst daaraan mee met een leerlingenwervingscampagne voor scholen die willen werken aan hun imago. Je leest er alles over in het interview met onze huisstijlbegeleider Sandra.

In een innovatieve onderwijsomgeving kan je niet zonder een leerplan media. Mediacoach Sofie vertelt over het belang van mediawijsheid  en het ontwikkelen van competenties om je bewust, kritisch en actief te bewegen in een samenleving waarin media steeds meer impact heeft.

Onderwijsvernieuwing heeft natuurlijk niet alleen met digitalisering te maken. Nieuw dit schooljaar is het traject duaal leren waar het GO! mee zijn schouders onder zet, omdat wij geloven dat dit een belangrijk middel kan zijn om schooluitval tegen te gaan. Collega’s Annick en Ellen vertellen over de opstart van het project.

Dit is het schooljaar van het vernieuwde PPGO! in de praktijk en in dit magazine lees je alles over de acties en evenementen die we daarrond organiseren: een grote wedstrijd, een leerlingenparlement en PPGO! Live, een bijzonder evenement voor alle GO! collega’s die het nog beter willen doen.

 

Lees het volgende artikel

Ontvang het "Helemaal GO!"-magazine in je mailbox.

Laden...