duaalleren2.jpg

Werken om te leren

Kennis, vaardigheden en competenties die je nodig hebt op de arbeidsmarkt kan je nergens beter verwerven dan op de werkvloer zelf.

Lees verder !
ineennieuwjasje2.jpg witte pijl met rode achtergrond duaal_leren_01_b.jpg witte pijl met rode achtergrond

Ontvang het "Helemaal GO!"-magazine in je mailbox.

Raymonda Verdyck_02.jpg
Voorwoord Raymonda

Een groeiend GO! in beweging

Onlangs, tijdens een bezoek aan een basisschool zei een van de sprekers: “Wanneer we vaststellen dat we het goed doen, moeten we het nog beter willen doen.” Een mooi voornemen waar ik me helemaal in kan vinden. Gelukkig sta ik aan het roer van een innovatief onderwijsnet dat zich verder blijft ontwikkelen om ook in de toekomst kwaliteit te kunnen blijven bieden aan onze leerlingen en cursisten.

Lees meer
ineennieuwjasje2.jpg
GO! online

'www.g-o.be' in een nieuw jasje

2016 is een jaar van primeurs. Na de lancering van het vernieuwde PPGO! in januari krijgt het GO! er nu ook een fonkelnieuwe website bij. Fris en strak, maar tegelijk ook praktisch en overzichtelijk: www.g-o.be heeft het allemaal!

 

Lees meer
duaal_leren_01_c.jpg
Duaal leren

Van de speelplaats naar de werkvloer

'Schoolbank op de werkplek' dat is de naam van het proefproject rond duaal leren dat sinds 1 september 2016 in 34 scholen loopt. Leerlingen van de derde graad secundair onderwijs leren voor 60 procent van de tijd een vak op de werkvloer. “Op termijn willen we duaal leren in alle onderwijsvormen zien. Want werkplekleren kan een positieve keuze voor iedereen zijn.”

Lees meer
niet_in_je_eentje.jpg
PPGO! Live

Samen leren samenleven doe je niet in je eentje

Sinds januari 2016 hebben we een vernieuwd PPGO!, waarin actief burgerschap en ‘samen leren samenleven’ centraal staan. Dit schooljaar kijken we hoe het PPGO! live gaat. We tonen en brengen ons pedagogisch project in de praktijk met enkele grote acties en evenementen, want “samen leren samenleven doe je niet in je eentje”! Een overzicht.

Lees meer
KOEKOEK.jpg
Groei!

Werk aan je imago en geef je school een groeispurt

“Verborgen talent brengt je geen reputatie”, zei Desiderius Erasmus enkele eeuwen geleden al. En hij had gelijk. Je kan als school inhoudelijk uitstekend werk leveren en toch een slechte reputatie hebben. “Een imago komt niet zomaar aanwaaien”, weet GO! communicatie- en huisstijlbegeleider Sandra van Maurik. “Daar moet je heel bewust aan werken en je moet het ook onderhouden.”

 

Lees meer
digital_media_04.jpg
Opleiding in de kijker

Mediawijs in het basisonderwijs

Digitale media zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Overheidsinstanties en allerlei organisaties vragen dan ook al jaren om meer in te zetten op mediawijsheid in het basisonderwijs. Hoog tijd dus voor een specifiek leerplan media in het basisonderwijs én een bijhorend nascholingsaanbod. Sofie De Cupere, GO! mediacoach van de pedagogische begeleidingsdienst, vertelt.

Lees meer
GuyBeckx03.jpg
Guy Beckx

Ambassadeur in de kijker

Een tijdje geleden lanceerden we een oproep. We gingen op zoek naar enthousiastelingen die GO! ambassadeur op de sociale media wilden worden. Mensen met een passie voor onderwijs die hun weg kennen op Twitter, Facebook en LinkedIn. Vanaf dit schooljaar zetten wij elke maand een van onze actiefste ambassadeurs in de kijker. Lees mee en ontdek de mens achter het medium!

Lees meer

DEEL DIT ARTIKEL:

Eerdere edities

coverseptember2016.jpg (1)
September 2016
testcover.jpg
Juni 2016
sajjedhassan_aan_de_kickertafel.jpg
April 2016
leraarenkinderensamennieuwsbrief.jpg
Maart 2016
bannersamenlerensamenleven.jpg
Januari 2016
coverfotolinks.jpg
December 2015
cover_idara.jpg
November 2015
jongenmetdraagtas.jpg
September 2015
zorgcover.jpg
Juni 2015
bestuurlijkeoptimalisatie03.jpg
Mei 2015
excelleren01.jpg
Maart 2015
coverskoolizhot.jpg
Januari 2015
1 kind - school - schilderen - lager onderwijs - creatief - horizontaal (5).jpg
December 2014
GO25-24.jpg
Oktober 2014
reservecovergrootaangepast.jpg
September 2014
3 kinderen en 1 leerkracht - klas - opzoeken - lager onderwijs - leergierig - horizontaal - SH - aardrijkskunde.jpg (1)
Juni 2014
1 leerkracht - klas - staan - lager onderwijs - verantwoordelijk - horizontaal - JD.jpg
April 2014