vrijdag 09 december 2016
GO_for_Life2.jpg

GO! for Life: jij ook?

Onder het motto GO! for Life doen de GO! scholen ook dit jaar mee aan de benefietactie Music for Life van Studio Brussel. Met een verkoop van knuffeltjes en mutsen zamelen de leerlingen geld in voor Mobile School vzw, een Belgische organisatie die zich wereldwijd inzet voor straatkinderen. Een mooie manier om het PPGO! en samen leren samenleven in de praktijk te brengen.

Net zoals de afgelopen jaren kan deze actie rekenen op het enthousiasme van directeurs, leerkrachten, leerlingen en hun ouders. Doet jouw school ook mee?

De meeste acties zullen georganiseerd worden tijdens de Warmste Week van 18 tot 24 december 2016. Toch zijn ook nu al heel wat scholen in actie geschoten. Zo organiseerden o.a. het GO! atheneum Geraardsbergen, GO! atheneum Willebroek, CVO Panta Rhei en GO! technisch atheneum (KTA) MoBi en GO! school voor buitengewoon secundair onderwijs (SBSO) Groenlaar (vestiging Bornem) al enkele warme initiatieven.

2.jpg

GO! atheneum Geraardsbergen

De leerlingenraad verkocht hotdogs en warme chocomelk en bouwde een te gekke photobooth waar leerlingen konden poseren voor warme foto's. Tijdens de ludieke 'laagjeswedstrijd' werd gestreden om wie de meeste kleren boven elkaar kon aantrekken. Op woensdag was er een ecologisch geëngageerd 'swishing-'event, waarbij leerlingen in elkaars kleerkast konden duiken om een nieuwe outfit te scoren.

 

atheneumWillebroek.jpg

GO! atheneum Willebroek

Het schoolteam organiseerde een lessenmarathon die maar liefst 13.000 euro opbracht. Oud-leerling Dimitri Vegas kwam nog eens terug naar school om de cheque officieel te overhandigen.

 

KTAMOBI.jpg

CVO Panta Rhei en KTA MoBi

Een carwash voor vrachtwagens: dat is een truckwash. En die werd georganiseerd door het CVO Panta Rhei en KTA MoBi. Tientallen vrachtwagenchauffeurs passeerden met hun voertuig om hem voor het goede doel te laten wassen. De actie was een groot succes!

 

Groenlaar.jpg

GO! SBSO Groenlaar (vestiging Bornem)

De leerlingen van GO! SBSO Groenlaar hebben op maandag 21 november liedjes gezongen op de markt in Bornem. Ook hadden ze een kraampje waar ze zelfgemaakte spulletjes verkochten.

Lees het volgende artikel

Ontvang het "Helemaal GO!"-magazine in je mailbox.

Laden...