maandag 28 september 2015
Cover_front_Woordenschatjeshorizontaal.png

Nieuwe uitgave GO! publicatiefonds

Talig met talenten in de kleuterklas

Kleuterleerkrachten zijn dagelijks in de weer met de ontwikkeling van de talenten van hun kleuters. Ze creëren verschillende werelden waarin kleuters op ontdekkingstocht gaan en leerervaringen opdoen. Taal is daarbij een belangrijke factor.

Dit boek toont hoe je talenten van kleuters en taalvaardigheid hand in hand kan laten gaan. Je krijgt een overzicht van de basisleerervaringen die kleuters binnen de verschillende talenten moeten verwerven opdat ze goed kunnen starten in het eerste leerjaar. Aan de basisleerervaringen is de basiswoordenschat gekoppeld die kleuters nodig hebben om die leerervaringen op te pikken.

‘Woordenschatjes’ geeft kleuterleerkrachten inzicht in taalververwerving en taalontwikkeling bij kleuters en helpt hen om er heel concreet mee aan de slag te gaan in de klas. De woordenlijsten en de uitgewerkte praktijkvoorbeelden zijn daarbij handige hulpmiddelen.

Het boek wordt geleverd met een handig uitneembaar kaartensysteem waarop de zeven talenten en de bijbehorende basiswoorden en leerervaringen vermeld staan. Dit helpt de leerkracht om talige en uitdagende leersituaties te creëren.

Klik hier voor meer info en om te bestellen

Lees het volgende artikel

Ontvang het "Helemaal GO!"-magazine in je mailbox.

Laden...