excelleren01.jpg

Helemaal GO!

Maart 2015

Lees verder !
modernsecondklein.jpg witte pijl met rode achtergrond Lucliggend02.JPG witte pijl met rode achtergrond

Ontvang het "Helemaal GO!"-magazine in je mailbox.

columnRaymondaliggend.jpg
Voorwoord

Voorwoord Raymonda

Een frisse blik

Samen met de eerste lentezon verwennen we jullie met het voorjaarsnummer van Helemaal GO!. Drie thema’s die binnen het GO! al geruime tijd aandacht krijgen, worden met een (lente)frisse blik gebracht.

Lees meer
Dilys Vynckeliggend.jpg
Actief burgerschap

Een verschil maken op het vlak van actief burgerschap?

Jouw school kan het ook!

Dilys Vyncke werkt als pedagogisch adviseur secundair onderwijs en regioadviseur voor scholengroep Rivierenland. Ze maakt ook deel uit van een enthousiast ondersteuningsteam rond ‘Excelleren in Actief Burgerschap’ (EAB). Scholen warm maken voor het EAB-project en leerlingen nòg beter vormen tot mondige en betrokken burgers is het doel.

 

Lees meer
actiefburgerschapdefliggend.jpg
Actief burgerschap

Actief burgerschap

in praktijk gebracht

Excelleren in actief burgerschap is allerminst een project op papier. Hier lees je het verhaal van 3 projectscholen die EAB elk vanuit hun eigen invalshoek in de praktijk brengen.

GO! atheneum Da Vinci in Koekelare en GO! campus Tichelrij Sint-Truiden vertrekken vanuit wereldburgerschap. GO! technisch atheneum (KTA) Ieper zet het belang van democratie voorop.

Lees meer
Lucliggend02.JPG
Genderstereotiep

Vorming - Hoe genderstereotiep denk ik?

Bewust omgaan met gender voor meer verdraagzaamheid

Hoe genderstereotiep denken wij? En welke invloed hebben deze stereotypen op het onderwijs dat we geven? Pedagogisch adviseur Luc Vernaillen van het GO! zet aan tot nadenken met twee webinars op dindag 12 mei. Een webinar? Jawel, interactieve vorming bij je thuis – het leven kan soms gemakkelijk zijn. Luc Vernaillen licht alvast een tip van de sluier.

Lees meer
modernsecondklein.jpg
Secundair

Een modern secundair onderwijs

Zowel in het regeerakkoord als in de beleidsnota van minister Crevits kunnen we lezen dat het masterplan rond de hervorming SO zal worden uitgevoerd in deze legislatuur. Maar beide teksten laten nog veel vragen open. Leerlingen moeten ruimte krijgen om hun interesses en talenten te ontdekken, maar of dat in een brede eerste graad moet gebeuren wordt niet vermeld. Er is ook sprake van doorstroomrichtingen en arbeidsmarktgerichte opleidingen, maar of de opdeling ASO/KSO/TSO/BSO zal verdwijnen is evenmin helder.

Lees meer
FotoKimcolumn.jpg
Blog

Pesten is de pest

Kim Nys ruilde haar functie in de privésector voor een job als leerkracht in het GO!. Hoe beleeft zij als starter met ‘privé’-rugzak de klas? Ze schrijft erover in deze column.

 

Lees meer

DEEL DIT ARTIKEL:

Eerdere edities

coverskoolizhot.jpg
Januari 2015
1 kind - school - schilderen - lager onderwijs - creatief - horizontaal (5).jpg
December 2014
GO25-24.jpg
Oktober 2014
reservecovergrootaangepast.jpg
September 2014
3 kinderen en 1 leerkracht - klas - opzoeken - lager onderwijs - leergierig - horizontaal - SH - aardrijkskunde.jpg (1)
Juni 2014
1 leerkracht - klas - staan - lager onderwijs - verantwoordelijk - horizontaal - JD.jpg
April 2014