coverskoolizhot.jpg

Helemaal GO!

Januari 2015

Lees verder !
dans01_horizontaal_1000x800.JPG witte pijl met rode achtergrond raadverticaal1000x800.jpg witte pijl met rode achtergrond

Ontvang het "Helemaal GO!"-magazine in je mailbox.

Raymondaspeecht01plat.jpg
Voorwoord

Voorwoord Raymonda

Een nieuw jaar, een nieuwe Raad, een nieuw jaarthema. Dat is kort samengevat de inhoud van deze editie van Helemaal GO! Het nieuwe jaarthema “GO! opent deuren” werd twee weken geleden voorgesteld tijdens ons nieuwjaarsevenement. Want onderwijs moet deuren openen, dat is wat mij en het GO! alleszins drijft en dat is waar wij in 2015 meer dan ooit werk van zullen maken.

Lees meer
sleutelsplat.png
GO! opent deuren

Het GO! opent deuren

Onderwijs is als geen ander in staat om mensen te emanciperen. Om mensen de kans te geven hun toekomst in eigen handen te nemen. Om deuren te openen. Het GO! zet zich daar al decennia op een bijzondere manier voor in. En ook in 2015 willen we die emanciperende rol blijven waarmaken. Drie voorbeelden.

Lees meer
foto1.jpg
Vlaams Parlement

Het GO! opende de deur naar 2015 officieel in het Vlaams Parlement

Reaching for the stars

Januari is receptiemaand bij uitstek. Om te toosten op het nieuwe jaar en om plannen en voornemens kenbaar te maken. Op dinsdag 13 januari 2015 hield ook het GO! zijn nieuwjaarsreceptie. Dat gebeurde in zaal De Schelp van het Vlaams Parlement.

Met ambitieuze ideeën en realistische verwachtingen, ontroerende getuigenissen en duizelingwekkend dansende leerlingen.

Een paar sfeerbeelden.

Lees meer
daviddehenauw_groot1000x800.jpg
Interview

Weerman David Dehenauw gastspreker op nieuwjaarsreceptie GO!

"Wie kansen krijgt, kan deuren openen"

David Dehenauw is bij het grote publiek bekend als presentator van Het Weer op VTM, maar hij presenteert ook op Vitaya, Radio2 én de Franstalige zender RTL. Hij begeleidde de avonturier Steve Fossett op zijn vier succesvolle non-stop vluchten rond de wereld en hielp Richard Branson aan zijn snelheidsrecord met een amfibieboot. Nu werkt hij mee aan Solar Impulse, het project van de Zwitserse avonturier Bertrand Piccard om met een vliegtuig op zonne-energie rond de wereld te vliegen. Een carrière om u tegen te zetten, ook al zag het er aan het begin van zijn schoolloopbaan helemaal niet zo rooskleurig uit.

Lees meer
dans01_horizontaal_1000x800.JPG
Dans

Interview Filip Van Huffel

choreograaf, docent en coördinator De! Kunsthumaniora Antwerpen


"Dans opent heel wat deuren"


Leerlingen van het zesde jaar Dans van De! Kunsthumaniora Antwerpen gaven de nieuwjaarsreceptie van het GO! extra kleur en dynamiek met een gastoptreden. Meteen een uitstekende gelegenheid om nader kennis te maken met choreograaf Filip Van Huffel. Hij is sinds september 2014 coördinator Dans aan De! Kunsthumaniora. "Dans opent deuren", zegt hij stellig. En laat dat nu precies ook het jaarthema van het GO! zijn.

Filip Van Huffel woont pas sinds enkele jaren terug in ons land. Jarenlang was Londen zijn vaste stek. Of beter: zijn uitvalsbasis. Vijftien jaar geleden richtte hij er als choreograaf samen met een vriend het dansgezelschap Retina op. Retina bestaat vandaag nog altijd en gaat nog geregeld op tournee in Europa, Venezuela, India ... Voor Van Huffel is de wereld zijn 'thuis'.

 

Lees meer
raadverticaal1000x800.jpg
Raad GO!

Nieuwe Raad GO! 2015 - 2019

HET GO! NOG STERKER OP DE KAART ZETTEN

Samen met de afgevaardigd bestuurder bepaalt de Raad van het GO! het strategisch beleid van het net. Hij initieert en bewaakt het pedagogisch project, legt de strategische lijnen vast, vertegenwoordigt het net en treedt op als bouwheer. De Raad bewaakt ook de kwaliteitszorg en ondersteunt scholen en scholengroepen in hun organisatorische en pedagogische taken.

De Raad van het GO! is een schoolvoorbeeld van directe democratie, Ruim 4.500 leden van de schoolraden brachten hun stem uit. Het mandaat van de nieuwe Raad loopt van begin 2015 tot eind 2019.

Een korte, snelle kennismaking.

 

Lees meer
opbrengstGO!forLife.jpg
Vorming

Wat gebeurt er met de opbrengst van GO! for life?

Vorming en Spelen

Maar liefst €21.900 bedraagt het bedrag dat 86 GO! scholen samen inzamelden voor het Netwerk tegen Armoede. “Een straffe actie, waar we zeker een verschil mee kunnen maken”, zegt Frederic Vanhauwaert, algemeen coördinator van het Netwerk.

Lees meer
FotoKimcolumn.jpg
Blog

(On)afhankelijk?

Kim Nys ruilde haar functie in de privésector voor een job als leerkracht in het GO!. Hoe beleeft zij als starter met ‘privé’-rugzak de klas? Ze schrijft erover in deze column.

 

Lees meer

DEEL DIT ARTIKEL:

Eerdere edities

1 kind - school - schilderen - lager onderwijs - creatief - horizontaal (5).jpg
December 2014
GO25-24.jpg
Oktober 2014
reservecovergrootaangepast.jpg
September 2014
3 kinderen en 1 leerkracht - klas - opzoeken - lager onderwijs - leergierig - horizontaal - SH - aardrijkskunde.jpg (1)
Juni 2014
1 leerkracht - klas - staan - lager onderwijs - verantwoordelijk - horizontaal - JD.jpg
April 2014