dinsdag 30 september 2014
columnfoto.jpg

Voorwoord Raymonda

Een goede start

De kop is eraf, de eerste week van het nieuwe schooljaar is achter de rug en in het Huis van het GO! en onze scholen gonst het alweer van de bedrijvigheid. Ik heb erg genoten van de afgelopen vakantie maar hoe leuk die vrije dagen ook zijn, ik kijk altijd weer uit naar 1 september. Uitgerust, goedgezind en met veel goesting om er weer een geweldig schooljaar van te maken zijn mijn collega’s op de Willebroekkaai teruggekeerd van vakantie. Hun enthousiasme geeft mij enorm veel energie.

Ook de verhalen van de starters in deze eerste editie van Helemaal GO! doen me plezier. Zij zijn allemaal met een gezonde portie zenuwen aan de eerste schooldag begonnen en ik ben er zeker van dat ze het goed zullen doen in hun nieuwe job of studierichting. Ook voor onze kersverse minister van onderwijs Hilde Crevits was het een bijzondere eerste schooldag. Ik mocht samen met haar de nieuwe gebouwen voor de kleuters van GO! basisschool De Boomhut in Sint Andries openen, een bijzonder leuke ervaring.

columntweedefoto.jpg

In GO! atheneum Willebroek werd ik verwacht om de startende leerkrachten van scholengroep Rivierenland mee te verwelko-
men. Van elke startende leraar en zijn of haar coach werd een foto gemaakt, zodat ze een blijvende herinnering hebben aan hun eerste werkdag. Het is belangrijk dat startende leraren goed onthaald en begeleid worden, dit initiatief is daar een mooi voor-
beeld van. Ik heb erg genoten van deze schoolbezoeken en mocht weer eens trots zijn op onze scholen, collega’s en leerlingen.

Ik hoop dat jullie net zo’n goede start achter de rug hebben, en dat we op hetzelfde elan kunnen doorgaan. Mocht je er nog aan twijfelen, ik ben er klaar voor!

Lees het volgende artikel

Ontvang het "Helemaal GO!"-magazine in je mailbox.

Laden...