donderdag 20 september 2018
verkiezingskoorts.jpg

Verkiezingskoorts bij het GO!

Nu 14 oktober stilaan dichterbij komt, neemt de verkiezingskoorts toe. Niet alleen in alle steden en gemeenten, maar ook binnen het GO!. Want in oktober trekken alle schoolraden en directeurs naar de stembus om een nieuwe Raad van het GO! te verkiezen.

Het GO! draagt participatie en inspraak hoog in het vaandel. Daarom kan iedereen met een hart voor onderwijs mee beslissen welke koers we varen. In juni lanceerden we een oproep. Iedereen die zich geroepen voelde, kon zich kandidaat stellen om toe te treden tot de Raad van het GO!. De Raad van het GO! is het bestuursorgaan dat op centraal niveau samen met afgevaardigd bestuurder Raymonda Verdyck het beleid van het GO! bepaalt. Zij zetten een strategische visie uit, bewaken de kwaliteit en verdedigen de belangen van het net.

In oktober wordt beslist wie de nieuwe leden van de Raad van het GO! worden. In totaal zullen dat er vijftien zijn: tien rechtstreeks verkozenen en vijf afgevaardigden van de Vlaamse universiteiten en autonome hogescholen. Het zijn de leden van de schoolraden, de directeurs van de onderwijsinstellingen en de centra voor leerlingenbegeleiding die tussen 1 en 15 oktober mogen stemmen en zo beslissen door wie het GO! mee bestuurd zal worden.

Ben je benieuwd naar de kandidaten? Neem dan hier een kijkje.

Uiterlijk op 1 december 2018 gebeurt de telling van de stemmen. De nieuwe Raad moet voor 1 januari 2019 samengesteld zijn, want het mandaat van de huidige Raad loopt af op 31 december. Het mandaat van de 15 raadsleden duurt vier jaar. Zij vergaderen maandelijks.

Meer info over de verkiezingen vind je op www.g-o.be/verkiezingraad.

 

Ga naar het colofon

Ontvang het "Helemaal GO!"-magazine in je mailbox.

Laden...