coverfotolinks.jpg

Helemaal GO!

December 2015

Lees verder !
Henk_Weymeis.jpg witte pijl met rode achtergrond Ad-VIP2-BaO-Talenprofiel-hor.jpg witte pijl met rode achtergrond

Ontvang het "Helemaal GO!"-magazine in je mailbox.

voorwoord_Raymonda02.jpg
Voorwoord

Voorwoord raymonda

Tijd voor warme

Het eerste trimester van dit schooljaar was een drukke en boeiende periode. Onze Staten-Generaal was een mooi hoogtepunt, de gebeurtenissen in Parijs en de terreurdreiging in ons land een akelig dieptepunt dat ook zijn weerslag had op onze scholen. De aanpak van onze leerkrachten en directeurs in deze periode was bewonderenswaardig. Niemand ging het gesprek met zijn leerlingen uit de weg en onze leerlingen zelf maakten mij meer dan eens enorm trots.

Lees meer
ikHoop.jpg
Samen

Samenleven

Wij willen wél

De aanslagen in Parijs zorgden voor een enorme schok in onze samenleving. Maar de veerkracht om tegen het negatieve in te gaan blijft overeind. Dat bewijzen de leerlingen van GO! atheneum Anderlecht met hun pamfletfilmpje. Een knipoog naar Bob Dylans 'Subterranean Homesick Blues'.

Lees meer
Henk_Weymeis.jpg
Time-In

Time-In met Henk Weymeis

De school is als een ijsberg. Je moet onder het water kijken om de gedragsproblemen te begrijpen. Time-In bekijkt wat er achter het gedrag en de kwetsbaarheden van de leerlingen schuilt. Vervolgens probeert het de overheersende curatieve aanpak van gedragsproblemen naar een proactief en integraal verhaal om te buigen.

Lees meer
MPI 't Craeneveld.jpeg
Time-In

Testpiloten aan het woord

Van stoeltjesdans naar thermometer negen

“Time-In sprak ons onmiddellijk aan, omdat we bij onze leerlingen regelmatig met emotionele en gedragsproblemen te maken hebben. Een nieuwe aanpak van die problemen kwam op het juiste moment.” Ilse Bauters (directeur - midden), Eline Foucart (leerkracht basisaanbod - links) en Stéphanie Jonckheere (orthopedagoge - rechts) over het Time-In-pilootproject in hun school, MPI ’t Craeneveld.

Lees meer
videostilltweebroers01reso.JPG
Mensen verbinden

GO! for Life steunt Rode Kruis 'Tracing'

Mensen verbinden

Vorig jaar zamelden we met onze scholen en instellingen het mooie bedrag in van 21.776 euro voor het Netwerk tegen Armoede. Dit jaar kiezen we voor het Rode Kruis als goed doel. De vluchtelingencrisis laat immers niemand onberoerd. Het Rode Kruis helpt families die elkaar onderweg zijn kwijtgeraakt, om elkaar terug te vinden via de dienst Tracing.

Lees meer
Ad-VIP2-BaO-Talenprofiel-hor.jpg
Groeien

Leerlingenwervingscampagne

Laat ons groeien

“Naar welke school gaat de jongste volgend schooljaar?” Het is een vraag die straks aan de feestdis misschien wel naar boven komt. Maar hoe zorg je dat jouw school op het verlanglijstje van de ouders komt te staan? De communicatiedienst van het GO! helpt je op weg met een passe-partout wervingscampagne onder het motto ‘Groei!’.

Lees meer
Omgaanmetsuïcidedefprortrait.jpeg
Omgaan met...

Nieuwe publicatie van GO! en politeia

Aandacht voor welzijn

In het GO! wordt niet enkel gewerkt aan de intellectuele, cognitieve ontwikkeling van elke leerling. Kennis en vaardigheden zijn uiteraard belangrijk maar de aandacht gaat evenzeer naar hun algemeen welzijn en emotioneel welbevinden, in samenspraak met de ouders, die onze eerste partners zijn in hun opvoeding.

Lees meer
KadeeenCVOAntwerpenmakeneenboek3.JPG
Reportage

Kortverhalen in kleur

Mensen samen mooie dingen laten doen. Van klein tot groot. In CVO Antwerpen en GO! basisschool Kadee in Deurne weten ze er weg mee.

Wat krijg je als je een groep nieuwe Belgen en anderstaligen hun verhaal laat vertellen en kleintjes daar tekenvormen en kleuren laat aan toevoegen? Een ruim 80 bladzijden tellend boek met vijftig geïllustreerde kortverhalen uit de wijde wereld dicht bij ons.

Lees meer

DEEL DIT ARTIKEL:

Eerdere edities

cover_idara.jpg
November 2015
jongenmetdraagtas.jpg
September 2015
zorgcover.jpg
Juni 2015
bestuurlijkeoptimalisatie03.jpg
Mei 2015
excelleren01.jpg
Maart 2015
coverskoolizhot.jpg
Januari 2015
1 kind - school - schilderen - lager onderwijs - creatief - horizontaal (5).jpg
December 2014
GO25-24.jpg
Oktober 2014
reservecovergrootaangepast.jpg
September 2014
3 kinderen en 1 leerkracht - klas - opzoeken - lager onderwijs - leergierig - horizontaal - SH - aardrijkskunde.jpg (1)
Juni 2014
1 leerkracht - klas - staan - lager onderwijs - verantwoordelijk - horizontaal - JD.jpg
April 2014