coverseptember2016.jpg (1)

Burgerzin: de beuk erin

Begin 2016 stelden we een vernieuwd PPGO! voor. Vanaf dit schooljaar brengen we dat in onze scholen in de praktijk. Een instrument dat ons ​daarbij moet helpen is de burgerschapsbooster.

Lees verder !
ondertekening_Basisschool_De_Winge.jpg witte pijl met rode achtergrond mobileschools2.jpg witte pijl met rode achtergrond

Ontvang het "Helemaal GO!"-magazine in je mailbox.

Raym.jpg
Voorwoord

Niet in je eentje

De drukte van het schooljaar is nog maar drie weken oud en toch lijkt het alweer alsof we nooit zijn weggeweest. Hopelijk hebben jullie genoten van de afgelopen zomervakantie en er voldoende energie uitgehaald om enthousiast van start te gaan op 1 september. Dit magazine geeft een mooi overzicht van onze plannen voor de komende maanden.

Lees meer
krantenkoppen.png
de burgerschapsbooster

Maak burgerschap tastbaar met ... de burgerschapsbooster

"GO! richt pijlen dit schooljaar op burgerschap", kopten de kranten op 1 september. Inderdaad, het GO! wil van zijn leerlingen nu meer dan ooit actieve burgers maken die respectvol met elkaar omgaan. Maar hoe doe je dat, actieve burgers vormen? En hoe bepaal je wat een actieve burger is? Dilys Vyncke, voorzitter van de werkgroep ‘Burgerschap in het GO!’ dacht er met haar collega-begeleiders over na en kwam met een burgerschapsbooster op de proppen.

Lees meer
ondertekening_Basisschool_De_Winge.jpg
Heuglijk moment

Het PPGO! massaal ondertekend

In het GO! willen we jonge mensen met elkaar verbinden. Daar zetten we sterk op in met ons vernieuwde pedagogisch project, waarin 'samen leren samenleven' centraal staat. De start van het nieuwe schooljaar was dan ook een mooi moment om daarvoor te 'tekenen'. In elke GO! school werd op 1 september de tijd genomen om met het hele team het PPGO! officieel te ondertekenen. Ook minister van Onderwijs Hilde Crevits wilde op dit belangrijke moment niet ontbreken. Zij bracht een bezoekje aan GO! basisschool Nellie Melba om daar haar handtekening onder het PPGO! te zetten.

Een impressie in foto's

Lees meer
mobileschools2.jpg
GO! for Life

GO! for Life steunt Mobile School

Met GO! for Life steunt het GO! dit jaar Mobile School vzw. De eerste 35 scholen die zich inschrijven krijgen een mobiele school op bezoek én een gratis workshop van Mobile School.

Lees meer
ziekentochnaarschool.jpg
Ziek en toch naar school

Nu zijn er nog te veel kinderen die uit de boot vallen

Gepakt met jas en boekentas trokken alle kinderen en jongeren begin deze maand opnieuw naar school. Nu ja, bijna alle kinderen. Want een grote groep kinderen heeft deze bijzondere dag noodgedwongen moeten missen, omdat ze te ziek zijn om naar school te gaan.

Lees meer
gewenst.jpg
Gewenst gedrag en sanctiebeleid op school

Nieuw in het GO! publicatiefonds

Vanuit de dagelijkse praktijk is er in het GO! heel wat expertise opgebouwd. Kennis en vaardigheden die onze professionals op het terrein heel goed van pas kunnen komen. Die expertise verspreiden wij maar al te graag verder via het GO! publicatiefonds. Gloednieuw in dit publicatiefonds is een uitgave over gewenst gedrag en sanctiebeleid op school.

Lees meer
autisme_in_het_gewoon_onderwijs.jpg
Opleiding in de kijker

Autisme in het gewoon onderwijs

Je kan er niet omheen: elke school komt dagelijks in aanraking met kinderen met de diagnose autisme. En hoewel je als leerkracht probeert je zo goed mogelijk aan te passen, blijkt dat vaak niet voldoende. Het kind blijft vreemd en soms moeilijk gedrag stellen. Maar wat werkt wel? Autisme-experts An Saey en Veerle De Bruyne weten raad.

Lees meer
VincentVermoere_c_2.jpg
Etre professeur, c’est influencer une vie!

Ambassadeur in de kijker

Vlak voor de zomervakantie lanceerden we een oproep. We gingen op zoek naar enthousiastelingen die GO! ambassadeur op de sociale media wilden worden. Mensen met een passie voor onderwijs die hun weg kennen op Twitter, Facebook en LinkedIn. Vanaf dit schooljaar zetten wij elke maand zetten een ambassadeur in de kijker. Lees mee en ontdek de mens achter het medium!

Lees meer

DEEL DIT ARTIKEL:

Eerdere edities

testcover.jpg
Juni 2016
sajjedhassan_aan_de_kickertafel.jpg
April 2016
leraarenkinderensamennieuwsbrief.jpg
Maart 2016
bannersamenlerensamenleven.jpg
Januari 2016
coverfotolinks.jpg
December 2015
cover_idara.jpg
November 2015
jongenmetdraagtas.jpg
September 2015
zorgcover.jpg
Juni 2015
bestuurlijkeoptimalisatie03.jpg
Mei 2015
excelleren01.jpg
Maart 2015
coverskoolizhot.jpg
Januari 2015
1 kind - school - schilderen - lager onderwijs - creatief - horizontaal (5).jpg
December 2014
GO25-24.jpg
Oktober 2014
reservecovergrootaangepast.jpg
September 2014
3 kinderen en 1 leerkracht - klas - opzoeken - lager onderwijs - leergierig - horizontaal - SH - aardrijkskunde.jpg (1)
Juni 2014
1 leerkracht - klas - staan - lager onderwijs - verantwoordelijk - horizontaal - JD.jpg
April 2014